H Alpina παρουσιάζει μια νέα σειρά χρονογράφων

Τρεις νέοι αυτόματοι χρονογράφοι της Alpina αντλούν έμπνευσή από την καρδιά των αλπικών τοπίων.                                                                                                

Κοντά στη φύση και κοντά στην κοινότητά των φίλων της, η Alpina διατηρούσε πάντα μια στενή, και αποκλειστική, σχέση μεταξύ των Άλπεων, και όλων των οπαδών της που σκαρφαλώνουν στις κορυφές ή κατεβαίνουν με σκι στις πλαγιές. Το 2021, η εταιρεία ζήτησε από την κοινότητα των οπαδών της να σχεδιάσει την παραγωγή τριών ρολογιών, κατασκευασμένων από υπάρχοντα εξαρτήματα. Οι νικητές από αυτή την πρωτοβουλιά, τα νέα μοντέλα που θα επέλεγαν οι φίλοι της Alpina, για να κατασκευαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος Community Watch, παρουσιάστηκαν επίσημα στις 11 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού και προς υποστήριξη του Ιδρύματος Salomon, το οποίο βοηθά τους τραυματισμένους επαγγελματίες ορειβάτες και τις οικογένειές τους.

Όταν η εταιρεία επέλεξε να παράγει τρεις δημιουργίες για να σηματοδοτήσει τη δέσμευσή της στην οικολογική υπευθυνότητα, η κοινότητά των οπαδών της πρότεινε 5.900 διαφορετικά ονόματα! Και εκατοντάδες παραλλαγές σε κάσες, λουράκια, καντράν και δείκτες. Το Alpiner4 Chronograph “Granite” ήταν ο μεγάλος νικητής από αυτή την παθιασμένη συμμετοχή των φίλων της Alpina. Αυτό το νέο μοντέλο παίρνει τώρα τη θέση του στη συλλογή ως “Alpiner4 Chronograph Automatic” για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινότητας που το αγάπησε. Εξακολουθεί να εμπνέεται από το πνεύμα του γρανίτη. Γιατί; Επειδή διαθέτει μια ατσάλινη κάσα που θυμίζει τον γρανίτη των Άλπεων. Επειδή το ατσάλινο μπρασελέ του το καθιστά το τέλειο ρολόι-εργαλείο, έτοιμο να σκαρφαλώσει στις κορυφές. Επειδή το γαλάζιο καντράν του, εμπνευσμένο από τις λίμνες των Άλπεων, ξεχωρίζει για το μοντέρνο σχεδιασμό του και για τα τόσα πολλά προτερήματα που γοήτευσαν την κοινότητα της Alpina και που τώρα θα προσφέρονται για όλους τους συλλέκτες εκλεκτών ρολογιών ελβετικής κατασκευής.

Επεκτείνοντας το πνεύμα και την έμπνευση του πρώτου μοντέλου, η Alpina ολοκλήρωσε τη νέα σειρά Alpiner4 Chronograph Automatic με άλλες δύο παραλλαγές. Η πρώτη υιοθετεί τα χαρακτηριστικά του προκατόχου της: στιβαρή ατσάλινη κάσα 44mm, αδιάβροχη έως 100 μέτρα, με χαραγμένο, αντικραδασμικό και αντιμαγνητικό πίσω μέρος, κρύσταλλο ζαφειριού, ατσάλινο μπρασελέ και αμφίδρομη περιστρεφόμενη στεφάνη. Προσφέροντας πολλαπλές αποχρώσεις στο νέο sunray καντράν, καθώς αυτό προσανατολίζεται στον ήλιο, επιτρέπει στον κόκκινο λεπτοδείκτη του χρονογράφου να ξεχωρίζει με τέλεια αναγνωσιμότητα, για μεγαλύτερη ακρίβεια και άνεση στην ανάγνωση.

Η τρίτη έκδοση θυμίζει τα αλπικά δάση, χάρη σε ένα φωτεινό και σύγχρονο πράσινο sunray καντράν. Για να ολοκληρωθεί η μεταφορική εικόνα του δάσους, το κομμάτι φοριέται με ένα δερμάτινο καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού, με off-white ραφές. Όπως και τα άλλα δύο μοντέλα, αυτή η έκδοση κοσμείται από φωσφορίζοντες ατσάλινους δείκτες και τροφοδοτείται από τον αυτόματο μηχανισμό AL-860, ο οποίος εκτελεί με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και εγγυάται power reserve 55 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Alpina εδώ

More Stories
Omega X Swatch: H επιστροφή του Moonswatch