Το νέο ρολόι-κόσμημα της Piaget

Το Limelight Gala επιστρέφει με καντράν από σπινθηροβόλο αβεντουρίνη και haute couture μπρασελέ Milanese

Το Limelight Gala είναι ένα ρολόι που αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά, χάρη στην αισθησιακή σιλουέτα του, την οποία χρωστά στα επιμήκη μπράτσα του. Το χαρακτηριστικό αυτό design γεννήθηκε τη μακρινή δεκαετία του 1970, εποχή που ο οίκος οργάνωνε λαμπερά πάρτι με προσκεκλημένους αστέρες του Χόλιγουντ, celebrities περιωπής και καλλιτέχνες, όπως οι Salvador Dali, Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor, Andy Warhol, Cary Grant και Sami Davis Jr.

 

Για την Piaget, κάθε μοντέλο της σειράς είναι μια αφορμή να πειραματιστεί με τους συνδυασμούς υλικών και στυλ. Στον σχεδιασμό ήρθε πρόσφατα να προστεθεί και η τεχνική άποψη, με τον οίκο να εξοπλίζει τα νέα μοντέλα του με τους in-house μηχανικούς μηχανισμούς του. Το νέο Limelight Gala Aventurine έχει κάσα διαμέτρου 32mm, κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, με στεφάνη και μπράτσα σεταρισμένα με 62 διαμάντια κοπής brilliant και συνολικού βάρους 1,66cts. Το στοιχείο που δίνει στο ρολόι το όνομά του είναι το καντράν από τεχνητό αβεντουρίνη: γυαλί σε σκούρο μπλε χρώμα με ψήγματα οξειδίου του χαλκού, που φέρνουν στον νου αστέρια που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό.

 

Άξιο προσοχής σε αυτό το μοντέλο είναι και το μπρασελέ Milanese, το οποίο έχει δημιουργηθεί σαν φόρεμα υψηλής ραπτικής. Συντίθεται από 366 χρυσές κλωστές, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί σε ντελικάτα σπιράλ. Με αυτά, οι έμπειροι τεχνίτες του οίκου έχουν πλέξει ένα εύκαμπτο χρυσό ύφασμα, που αγκαλιάζει τον γυναικείο καρπό με τον μέγιστο βαθμό άνεσης και χάρης.

 

Αναγνωρίζοντας πως οι γυναίκες δεν έλκονται μόνο από τα πολύτιμα υλικά και το design, η Piaget έχει προσθέσει ένα παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας, από το οποίο είναι ορατός ο αυτόματος Caliber 501P1, με τον ρότορα, διακοσμημένο με τον θυρεό της, σε πρώτο πλάνο. Κατασκευής in-house, ο μηχανισμός λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει power reserve 40 ωρών, ενώ είναι φινιρισμένος με κυκλικά Côtes de Genève.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Piaget εδώ.

More Stories
Τα ορόσημα στην ιστορία της Tag Heuer pt 2