Το επετειακό Royal Oak RD#3 από την Audemars Piguet

H Audemars Piguet γιορτάζει τα 50 χρόνια του εμβληματικού Royal Oak, και λανσάρει το Royal Oak RD#3

Το καινοτόμο RD#3, με το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin είναι η δημιουργία της μάρκας για τα 50α γενέθλια του Royal Oak. Αυτό το επετειακό μοντέλο από ατσάλι, με κάσα διαμέτρου 39mm και πάχους 8.1mm, αντιπροσωπεύει το πρώτο “Jumbo” που διαθέτει selfwinding flying tourbillon.

Το ρολόι εξοπλίζει ο in-house αυτόματος Caliber 2968, με πάχος μόλις 3.4mm, ο οποίος έχει διακοσμηθεί με μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών διακόσμησης.

Το tourbillon cage, κατασκευασμένο από τιτάνιο, είναι για πρώτη φορά εξοπλισμένο με περιφερειακή κίνηση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων, όχι μόνο κάνει πιο ρευστή την κατανομή ενέργειας, αλλά το ελαφρύνει και το τελειοποιεί.

Το νέο RD#3 παραμένει πιστό στους αισθητικούς κώδικες των εμβληματικών μοντέλων “Jumbo”. Η κάσα και το μπρασελέ από ατσάλι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά φινιρίσματα στο χέρι, ενώ το ρολόι κοσμείται με καντράν σε απόχρωση Bleu Nuit, Nuage 50 Petite Tapisserie που αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτότυπο μοντέλο.

«Το Royal Oak συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί ύστερα από 50 χρόνια από τη δημιουργία του, και θα συνεχίσει και για τα επόμενα 50 χρόνια. Παραμένει μια πλατφόρμα τεχνικής και αισθητικής εξέλιξης, όπως αποδεικνύεται από το νέο εξαιρετικά λεπτό flying tourbillon που κάνει το ντεμπούτο του τόσο στα κλασικά μοντέλα 39 mm όσο και στα περίφημα μοντέλα Royal Oak 37 mm. Η αρχιτεκτονική του μηχανισμού σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική θέα στο μικρότερο cage, ενώ παράλληλα επιδεικνύει μια ελκυστική αντίθεση των τεχνικών φινιρίσματος που έγιναν στο χέρι.» δηλώνει ο Michael Friedman, Head of Complications της Audemars Piguet.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
Νέος Marketing Director στην Hublot