Η H.Moser & CIE επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό της fumé καντράν

Η H. Moser & Cie. επαναπροσδιορίζει τα εμβληματικά fumé καντράν της, και αποτίνει φόρο τιμής στην τέχνη του σμάλτου, εμποτίζοντας αυτήν την πανάρχαια τεχνική με μια σύγχρονη ευαισθησία

 

To όνομα της μάρκας είναι συνώνυμο με την τεχνογνωσία και την παραδοσιακή τεχνική, η οποία παρουσιάζεται με σύγχρονο πάντα τρόπο. Φέτος, έχει δημιουργήσει ένα νέο, ζωντανό χρώμα, με μια πρωτότυπη ανάγλυφη υφή που δημιουργεί ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το Endeavor Center Seconds Concept Lime Green συνδυάζει την κλασική κομψότητα ενός ρολογιού 3-hands με την απόλυτα ισορροπημένη αισθητική της μάρκας.

Βασικό θεμέλιο της ωρολογοποιίας, τα ρολόγια 3-hands απαιτούν εξειδίκευση και μεράκι, για να δημιουργήσουν τις λεπτομέρειες που πραγματικά εξυψώνουν ένα κομμάτι. Η H. Moser & Cie., εδώ και χρόνια έχει αφιερωθεί σε αυτό το σκοπό, να δημιουργεί αριστουργήματα βασισμένα στην απλότητα.

Η διαδικασία για να δημιουργηθεί το καντράν αυτού του μοντέλου είναι πολυσύνθετη. Ξεκινά με ένα σχέδιο χαραγμένο σε μια χρυσή βάση, πάνω στο οποίο θα περαστούν αποχρώσεις χρωστικής ουσίας, που έχουν θρυμματιστεί σε λεπτούς κόκκους προτού εφαρμοστούν στο καντράν με εφέ ombre. Απαιτείται περίπου μία ώρα προσεκτικής εργασίας από τον εξειδικευμένο τεχνίτη που δουλεύει το σμάλτο για να εφαρμόσει επιμελώς τις χρωστικές, προσθέτοντάς τις μία προς μία, έτσι ώστε τα χρώματα να οξειδωθούν και να συγχωνευτούν αρμονικά όταν θερμανθούν στον κλίβανο.

Συνήθως, κάθε ημιδιαφανές καντράν από σμάλτο “Grand Feu” πρέπει να περάσει από τον κλίβανο 12 φορές για να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό fumé της μάρκας. γεγονός που κάνει κάθε καντράν μοναδικό. Φυσικά, και σε αυτό το μοντέλο η H. Moser & Cie. επέλεξε να παραλείψει το λογότυπό της.

Στην καρδιά του τυπά ο αυτόματος μηχανισμός HMC 200, ο οποίος φέρει σύστημα κουρδίσματος διπλής κατεύθυνσης, προσφέρει power reserve 3 ημερών και εκτελεί 21,600 ταλαντώσεις/ώρα. Το ρολόι υποστηρίζει λειτουργία ώρας, λεπτών και κεντρικών δευτερολέπτων με τον δευτερολεπτοδείκτη να είναι χρωματισμένος μωβ. Συνδυάζεται με ραμμένο στο χέρι λουράκι από δέρμα Kudu.

 

Περισσότερα για τη μάρκα εδώ.

More Stories
Η Rolex και η τέχνη της Μουσικής