Τα Pilot’s Watch Chronograph Top Gun της IWC

H μάρκα παρουσιάζει δύο νέες εκδοχές του Pilot’s Watch Chronograph Top Gun, σε δύο ιδιαίτερες αποχρώσεις: λευκό και σκούρο πράσινο

 

Μετά το Mojave Desert του 2019 στο ασυνήθιστο χρώμα της άμμου, η σειρά χρονογράφων Top Gun υποδέχεται δύο νέες αποχρώσεις που σχετίζονται με τη διάσημη σχολή πιλότων στη Νεβάδα των ΗΠΑ: λευκό για το μοντέλο Lake Tahoe, ως αναφορά στο χιονισμένο τοπίο γύρω από την αλπική λίμνη που εκτείνεται ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα. Και σκούρο πράσινο για το Woodland, ασορτί με το χρώμα των στολών των πιλότων. To υλικό από το οποίο έχουν κατασκευαστεί οι κάσες των ρολογιών είναι, φυσικά, το οξείδιο του ζιρκονίου, ενισχυμένο με άλλα μεταλλικά οξείδια που δίνουν στο κεραμικό το χρώμα του.

Έχουν διάμετρο 44,5mm και πάχος 15,7mm, ενώ το κρύσταλλο ζαφειριού στο μπροστινό μέρος τους είναι ειδικά ασφαλισμένο για αποτροπή μετατόπισής του λόγω απότομων πτώσεων στην πίεση του αέρα. Ενδιαφέρον είναι και το καπάκι τους, χαραγμένο με το λογότυπο TOP GUN. Αμφότεροι οι χρονογράφοι λειτουργούν με τον αυτόματο Caliber 69380, o οποίος έχει εφαρμοστεί σε εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο, που τον προστατεύει από τα μαγνητικά πεδία. Παραγωγής in-house, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 33 λίθους και προσφέρει power reserve 46 ωρών, ενώ διαθέτει column wheel για τον συντονισμό των λειτουργιών του χρονογράφου.

Η κάσα από λευκό κεραμικό του μοντέλου Lake Tahoe συνδυάζεται με καντράν σε μαύρο χρώμα, με μαύρους δείκτες ενισχυμένους με Super-LumiNova. Τα poussoirs και η κορώνα είναι από ατσάλι, ενώ το back έχει κατασκευαστεί από τιτάνιο. Το μοντέλο Woodland, με κάσα από πράσινο κεραμικό, έχει καντράν στην ίδια απόχρωση, ενώ η κορώνα, τα poussoirs του χρονογράφου και το καπάκι του είναι από μαύρο Ceratanium – ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η IWC, το οποίο συνδυάζει την ελαφρότητα του τιτανίου με την αντοχή του κεραμικού. Τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 60μ. και φορούν λουράκι από ανάγλυφο rubber σε λευκό ή πράσινο χρώμα αντίστοιχα. Έκαστο έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 1.000 κομματιών.

Βρείτε τα στην Boutique IWC.

More Stories
To νέο MeisterSinger Salthora