Η Genus μας συστήνει το νέο GNS1.2 TD

Ένα σπάνιο υλικό, μια πρωτιά για την ωρολογοποιία, η Genus παρουσιάζει το νέο της ρολόι από Ατσάλι Δαμασκού

 

Σπάνια και απαιτητική, αυτή η τεχνική κατεργασίας μετάλλου χρονολογείται στο 900 μ.Χ. στην περιοχή της Δαμασκού, στη Συρία, και χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε ατσάλι και σίδηρο. Αυτό το αρχαίο savoir-faire περιλαμβάνει το λιώσιμο και το δίπλωμα του μετάλλου ξανά και ξανά, έτσι ώστε όταν κόβεται, να αποκαλύπτει ένα μαγευτικό κυματιστό μοτίβο. Ιστορικά χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή σπαθιών και στιλετών, καθώς είναι ανθεκτικό και εύκαμπτο, ενώ οι λεπίδες που παράγονται από αυτό το υλικό παραμένουν αιχμηρές για περισσότερο καιρό.

Η Genus δημιούργησε έναν νέο τρόπο να διαβάζεται η ώρα, έναν μηχανισμό που η ώρα και τα λεπτά βρίσκονται σε τροχιά, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Mechanical Exception, το 2019, από την επιτροπή του Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG). Σήμερα, συνεχίζει να ξεπερνά τα όριά της και εισέρχεται στον κόσμο της εξειδικευμένης μεταλλουργίας, χρησιμοποιώντας τον ίδιο βραβευμένο μηχανισμό ως βάση.

Το βραβευμένο μοντέλο από τα GPHG 2019.

 

Το GENUS GNS1.2 TD είναι λαξευμένο από ένα μπλοκ Blued Damascene Titanium, έργο έμπειρων τεχνιτών, που δημιουργούν τέχνη. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό, με το ατσάλι να παίρνει διάφορους χρωματισμούς, ενώ τα κύματα που σχηματίζονται καθιστούν το κάθε κομμάτι μοναδικό.

Οι όμορφες αποχρώσεις του προκύπτουν από δουλειά στο χέρι, όπου ο τεχνίτης κρατά το μέταλλο πάνω από μια ανοιχτή φλόγα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή μπλε χροιά, μοναδική για κάθε κάσα. Κάθε τμήμα της κάσας του GNS1.2 TD κόβεται υπό γωνία για να επιτευχθεί μια διαφορετική, σύγχρονη εμφάνιση.

Εδώ, η στενή σχέση μεταξύ της μάρκας και του πελάτη μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης καλείται να παρευρεθεί στη διαδικασία του «damascene revelation» (δαμασκηνή αποκάλυψη), το σημείο που η κάσα περνά από την ανοιχτή φλόγα στο εργαστήριο της GENUS στη Γενεύη, όπου και μπορεί να επέμβει άμεσα στο χρωματισμό καθώς και να αποφασίσει για ένα συγκεκριμένο φινίρισμα επιφάνειας: ματ, σατέν ή γυαλισμένο.

Η μάρκα θα είναι ανοιχτή στο κοινό στον χώρο του BARTON7 στη Γενεύη ως τις 5 Απριλίου, φυσικά, κατόπιν ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More Stories
Κομψά κοσμήματα από την Guess