Οι αυτοκρατορικοί δράκοι της Breguet

Η manufacture τιμά το πιο εμβληματικό ζώδιο της κινέζικης αστρολογίας με δύο συλλεκτικά μοντέλα

 

Με τη χρονιά του Δράκου προ των πυλών, η Breguet επιδεικνύει την τεχνογνωσία της με δύο συλλεκτικά μοντέλα της σειράς Classique. Το Classique Double Tourbillon Dragon Ref. 5345 είναι βασισμένο στον εξαιρετικά πολύπλοκο Caliber 588N1, που έκανε το ντεμπούτο του το 2006 και περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα tourbillon συνδεδεμένα με διαφορικό.

Αυτό αποδίδει τη μέση συχνότητα των δύο tourbillon και ορίζει την ταχύτητα της περιστρεφόμενης πλατίνας στην οποία είναι αναρτημένα, διακοσμημένης με μοτίβο guilloché σε στυλ βεντάλιας. Σε μαύρο χρώμα, ο ωροδείκτης είναι η γέφυρα του πρώτου tourbillon και η προέκτασή του είναι η γέφυρα του δεύτερου.

Ανάμεσα στα δύο tourbillon κουλουριάζεται η χρυσή απλίκα ενός δράκου, που κρατά στα νύχια του ένα μαργαριτάρι από mother of pearl. Σκαλισμένη με το χέρι με εκπληκτική λεπτομέρεια, συμβολίζει τη σοφία της εξουσίας του αυτοκράτορα.

Διαμέτρου 46mm, η κάσα του Ref. 5345 είναι κατασκευασμένη από πλατίνα, με χαρακτηριστικό πτυχωτό προφίλ. Το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο μπορεί κανείς να εκτιμήσει την οπίσθια όψη του μηχανισμού, διακοσμημένη με συμβολικά μοτίβα, φιλοτεχνημένα με τόρνο και σμίλη.

Σε αυτή την ειδική έκδοση, κάθε κομμάτι θα είναι διαφορετικό, καθώς η Breguet προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να ορίσουν το σχήμα και το χρώμα του δράκου, αλλά και να επιλέξουν το χρώμα για τους ρωμαϊκούς αριθμούς, τους δείκτες και το λουράκι του ρολογιού.

 

Υψηλής συλλεκτικής αξίας είναι και το Classique Dragon Ref. 7145, με καντράν σμαλτωμένο σε πλούσιες αποχρώσεις του κόκκινου, σύμφωνα με την τεχνική Grand Feu. Ο δράκος που προβάλλει επιβλητικός σε αυτό το ελκυστικό φόντο είναι μια σκαλιστή απλίκα από ροζ χρυσό, που φρουρεί με άγρυπνο μάτι το μαργαριτάρι της σοφίας.

Περιβάλλεται από ρωμαϊκούς αριθμούς, μινουτιέρα και σύννεφα σε πουδρέ απόχρωση του ροζ χρυσού. Σε limited edition 8 αριθμημένων κομματιών, το ρολόι έχει κάσα διαμέτρου 40mm από ροζ χρυσό, εντός της οποίας χτυπά ο αυτόματος Caliber 502.3. Από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της, διακρίνεται ο χρυσός ρότορας, διακοσμημένος με μοτίβο guilloche σε στυλ Grain d’Orge.

Αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

 

More Stories
Ένα νέο Aquaracer από την TAG Heuer για την Νaomi Osaka