Η Grand Seiko στο δάσος με τις σημύδες

Η απόλαυση της φύσης και των θεαμάτων της είναι βαθιά ριζωμένη στην ιαπωνική κουλτούρα και, στην περίπτωση της Grand Seiko, η φύση που περιβάλλει τη χώρα είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης, που μαρτυρεί πάνω απ’ όλα την καταγωγή της.

Απέριττο, αρρενωπό, αλλά και με πλήθος υφών και λεπτομερειών, το νέο μοντέλο της σειράς Heritage έχει καντράν εμπνευσμένο από τα δάση λευκών σημύδων (Shirakaba) που βρίσκονται κοντά στο στούντιο Shizukuishi, στον ιαπωνικό Βορρά, αφιερωμένο από τον Ιούλιο του 2020 στην παραγωγή των μηχανικών ρολογιών Grand Seiko.

Το κάθετο φινίρισμα αποτυπώνει στο καντράν όχι μόνο τις ψιλόλιγνες σιλουέτες των δέντρων αλλά και την υφή του φλοιού τους, προσφέροντας στον χρήστη την εντύπωση ότι πράγματι βρίσκεται σ’ ένα μυστηριώδες δάσος. Σύμφωνα με τη manufacture, η συνολική εμφάνιση αυτού του νέου μοντέλου είναι η απαρχή του «Series 9 Design», αφετηρία του οποίου είναι το 44GS του 1967, ρολόι-ορόσημο που παρουσιάστηκε επτά χρόνια μετά το πρώτο Grand Seiko, καθορίζοντας το στυλ κάθε δημιουργίας που το ακολούθησε.

Χαρακτηριστική είναι η επίπεδη, μπιζουταρισμένη στεφάνη, οι εύστοχες εναλλαγές στο φινίρισμα (βουρτσισμένο και γυαλισμένο σύμφωνα με την τεχνική Zaratsu) και, συνολικά, ο ιδανικός συνδυασμός κομψότητας και σπορ διάθεσης. Κατασκευασμένη από ατσάλι, η κάσα έχει διάμετρο 40mm και πάχος 11,7mm. Φέρει κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω, απ’ όπου διακρίνεται ο αυτόματος Caliber 9SA5, ένας καινοτόμος μηχανισμός υψηλής συχνότητας (36.000 ταλαντώσεις/ώρα) ο οποίος παρουσιάστηκε πέρυσι, σε επετειακά limited editions για τα 60 χρόνια της Grand Seiko, μπαίνοντας φέτος με το Shirakaba στην στάνταρντ παραγωγή.

Το στοίχημα ήταν να διατηρηθεί το επίπεδο ακρίβειας των υψηλής συχνότητας μηχανισμών της σειράς 9S, αναβαθμίζοντας συγχρόνως το power reserve από τις 55 στις 80 ώρες και μειώνοντας το πάχος του μηχανισμού. Προς αυτό τον σκοπό, η manufacture ανέπτυξε ένα νέο escapement διπλής ώθησης, με τροχό σε σχήμα αστεριού με 8 «βραχίονες», το οποίο προσφέρει μειωμένη τριβή και, ως αποτέλεσμα, μειωμένες ενεργειακές ανάγκες.

Αυτό, λειτουργεί σε συνεργασία με το νέο τύμπανο της Grand Seiko, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στους κραδασμούς και την τριβή και διατηρεί την ακρίβειά του για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Φυσικά, ο Caliber 9SA5 είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία ως 4.800 Α/m. Φέρει 47 λίθους και προσφέρει ακρίβεια με απόκλιση +5/-3 δευτερολέπτων/ημέρα.

Ενδεικτική τιμή: €9.500

Περισσότερες πληροφορίες για την Grand Seiko εδώ

More Stories
Όλα τα μοντέλα Slyde σε ένα βίντεο