Η δημοπρασία της δεκαετίας από τον οίκο Christie’s

Δεκαοκτώ αριστουργηματικές δημιουργίες με κοινό παρονομαστή τον χρόνο βγάζει στο σφυρί το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου ο οίκος Christies στο Χονγκ Κονγκ, σ’ ένα event με την ονομασία The Legends of Time, το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «η δημοπρασία της δεκαετίας στην Ασία».

Η συλλογή του οίκου περιλαμβάνει 13 ρολόγια της Patek Philippe και πέντε ακόμη χειροποίητα κομψοτεχνήματα των αρχών του 19ου αιώνα, από τα οποία ξεχωρίζει ένα μουσικό κουτί-ταμπακιέρα, το οποίο περιλαμβάνει αυτόματα και ρολόι και αποδίδεται στην Piguet & Meylan, και ένα εξαιρετικά σπάνιο πιστόλι από χρυσό, σμάλτο και μαργαριτάρια, με κρυφό ρολόι και ψεκαστήρα αρώματος, το οποίο φιλοτεχνήθηκε για την κινέζικη αγορά και αποδίδεται στους Moulinié, Bautte & Cie.

Το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να μαγνητίσει το μοναδικό Ref. 3448J «Alan Banbery», το οποίο υπήρξε ειδική παραγγελία των αφεντικών της Patek Philippe, Henri και Philippe Stern, για τον επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της manufacture. Το ρολόι που δώρισε η οικογένεια Stern στον Banbery, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να βγει η μάρκα αλώβητη από την κρίση του quartz, είναι ένα χρυσό perpetual calendar τύπου «Senza Luna» στο οποίο, στη θέση της ένδειξης των φάσεων της σελήνης, έχει τοποθετηθεί η ένδειξη του δίσεκτου έτους. Εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης για την πώλησή του είναι τα 24.800.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα δύο επιτραπέζια cloisonné ρολόγια του οίκου από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά και δύο ρολόγια τσέπης διακοσμημένα με μινιατούρες σμάλτου, φιλοτεχνημένες και υπογεγραμμένες από τον G. Menni, ο οποίος έχει ζωγραφίσει για την Patek Philippe περί τις 50 μικρογραφίες διάσημων έργων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Phillippe εδώ

More Stories
H Oris συνεργάζεται με την Swiss Air-Rescue Rega για την νέα της συλλογή