Η boutique της Chanel στο Παρίσι ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Η εμβληματική boutique της Chanel στο Παρίσι, λειτουργεί ξανά ανανεωμένη και πολυτελής

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 η εμβληματική διεύθυνση της CHANEL στον αριθμό 18 της πλατείας Vendôme στο Παρίσι, άνοιξε ξανά τις πόρτες της, 90 χρόνια μετά τη δημιουργία της ‘Bijoux de Diamants’, της μίας και μοναδικής High Jewelry συλλογής, η οποία δημιουργήθηκε από τη Δεσποινίδα CHANEL το 1932. Ο διάσημος Αμερικανός αρχιτέκτονας Peter Marinoεπανεφηύρε το τριώροφο κτίριο, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό, προσκαλώντας το εκ νέου στον κόσμο και στα όνειρα της Δεσποινίδος CHANEL.

Έτσι, σε τρία επίπεδα, με το μπεζ, το άσπρο, το μαύρο και το χρυσό συνδυάζονται αρμονικά, ενώ για τους χώρους επιλέχθηκαν γραμμές και υλικά που προσφέρουν μια διακριτική πολυτέλεια. Μερικά από αυτά δημιουργήθηκαν ειδικά για τη CHANEL, όπως χαλιά και ταπεταρίες, που παραπέμπουν σε μοτίβα τουίντ και ενισχύουν την αίσθηση άνεσης, ζεστασιάς και οικειότητας του κτιρίου. Δωμάτια που αποτίνουν φόρο τιμής στον κόσμο των κοσμημάτων CHANEL έχουν διακοσμηθεί με μπεζ χρυσό ή επιχρυσωμένο μπρούτζο.

Έργα του Peter Marino – διακριτική παρουσία στη μπουτίκ και τοποθετημένα εδώ κι εκεί στους διαφορετικούς χώρους – υπογραμμίζουν το αποφασιστικά σύγχρονο σύμπαν αυτής του κτηρίου. Ο Olivier Polge, ο δημιουργός αρωματοποιού της CHANEL, έχει φανταστεί μια αποκλειστική ταυτότητα αρώματος με έντονες νότες κεχριμπαριού σε συνδυασμό με την κομψότητα της ίριδας.


.

More Stories
H Vacheron Constantin τιμά τον Jean-Jacques Rousseau