Η Alpina παρουσιάζει την πρώτη κάσα από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η Alpina παρουσιάζει το Seastrong Diver 300 Automatic Calanda, το πρώτο της ρολόι που διαθέτει κάσα από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι.

Το νέο καταδυτικό της Alpina είναι διαθέσιμος σε μόλις 300 κομμάτια και αποτελεί μέρος της καμπάνιας της για την προστασία του πλανήτη μας και των ωκεανών του. Σύμφωνα με την φιλική προς το περιβάλλον πολιτική της εταιρείας, το ρολόι είναι κατασκευασμένο από το εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο PuReSteel της Thyssen Krupp, φέρει πιστοποίηση ότι είναι 100% ανακυκλωμένο και διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας που διατίθενται στην αγορά.

Το ατσάλι είναι ένα από τα πιο βαριά ανακυκλωμένα υλικά στον κόσμο και αποτελεί κεντρικό συστατικό κάθε εταιρείας με αειφόρο πνεύμα. Πλήρως ανακυκλώσιμο με μηδενικές επιπτώσεις στις ιδιότητες του πυρήνα του, αυτό το μέταλλο μπορεί να παραχθεί καθαρά και να ανακυκλωθεί χωρίς απώλεια: ένας τόνος ανακυκλωμένου χάλυβα εξοικονομεί το 70% του βάρους του σε ενέργεια και 1,5 φορές το βάρος του σε CO2. Επειδή η ανακύκλωσηή του απελευθερώνει πολύ λίγες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πληροί τα κριτήρια βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το PuReSteel που χρησιμοποιείται στο Seastrong Diver 300 Automatic Calanda προέρχεται από φορτηγά πλοία. Για να σηματοδοτήσει την περίσταση, το νέο Seastrong Diver 300 Automatic αποτίνει φόρο τιμής στο εξαιρετικά συμβολικό Calanda, το πρώτο πλοίο που φέρει ελβετική σημαία, το οποίο αποσύρθηκε το 1953.  «Calanda», το ομώνυμο φορτηγό πλοίο που κατασκευάστηκε το 1913, έπλεε υπό τη σημαία της Ελβετίας από τις 9 Απριλίου 1941. «1» σε ένα νεύμα στο Calanda που ήταν το πρώτο πλοίο που γράφτηκε στο Ελβετικό Μητρώο Σκαφών, στο οποίο έχει οριστεί η Βασιλεία ως έδρα και λιμάνι νηολόγησης. Το πλοίο αυτό ήταν ένα ισχυρό σύμβολο για μια ουδέτερη χώρα, η οποία είχε αποφασίσει να εξοπλιστεί με στόλο, για να εξασφαλίσει ότι οι προμήθειες θα μπορούσαν να φτάσουν σε αυτήν δια θαλάσσης, υπό το φως των γερμανικών και ιταλικών στρατευμάτων που εισέβαλλαν στην Ελλάδα εκείνη την εποχή.

Ανακαλώντας τις στρογγυλεμένες καμπύλες των φινιστρινιών, η κάσα του Seastrong Diver 300 Automatic Calanda 42 mm γυαλίζεται με σατινέ φινίρισμα και φέρει περιστρεφόμενη οδοντωτή στεφάνη μιας κατεύθυνσης, με βουρτσισμένο φινίρισμα και κλίμακα 60 λεπτών. Ενδείξεις και δείκτες ενσωματώνουν  vintage μπεζ φωσφορίζουσα επίστρωση και μετρούν αντίστροφα τον χρόνο, με έναν δείκτη δευτερολέπτων με κόκκινη τρίγωνη άκρη, χαρακτηριστικό από το λογότυπο της Alpina. To μαύρο ματ καντράν διαθέτει παράθυρο ημερομηνίας στο 3.

 

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα χάρη στο βιδωτό back και τη βιδωτή κορώνα η οποία είναι διακοσμημένη με το χαρακτηριστικό μοτίβο της συλλογής Seastrong: τις αγαπημένες βουνοκορφές της Alpina, τοποθετημένες κάτω από μια τρίαινα. Το μοντέλο εξοπλίζει ο αυτόματος μηχανισμός AL-525, που προσφέρει power reserve 38 ωρών.

Περισσότερα εδώ.

 

More Stories
Παρουσίαση της συλλογής Άνοιξης/Καλοκαίρι 2013 της Dior