Το νέο ρολόι της NOMOS Glashütte ταξιδεύει από τις Άλπεις στη Βόρεια Θάλασσα

1.235 χιλιόμετρα σε 25 ημέρες: Δύο Σάξονες, ένας ακραίος κολυμβητής και το ρολόι του, κολυμπούν τον Ρήνο από την πηγή του μέχρι τις εκβολές του.

Ο Dr. Joseph Heß, επικεφαλής του προγράμματος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Chemnitz, έχει μεγάλο παρελθόν ως ακραίος κολυμβητής. Έχει κολυμπήσει από την Κορσική στη Σαρδηνία, από την Ευρώπη στην Αφρική και τώρα κολύμπησε τον μεγαλύτερο ποταμό της Γερμανίας, τον Ρήνο. Του πήρε 25 ημέρες για να κολυμπήσει τα 1.235 χιλιόμετρα (768 μίλια) από την πηγή του στις Άλπεις μέχρι τις εκβολές του στη Βόρεια Θάλασσα. Στο ταξίδι του πέρασε από την Κωνσταντία, τη Βασιλεία, την Καρλσρούη, το Βισμπάντεν, τη Βόννη, το Ντίσελντορφ και το Ρότερνταμ, κολυμπώντας από 28 ως 75 χιλιόμετρα κάθε μέρα. Πιστός του σύντροφος σε αυτό το απαιτητικό εγχείρημα το Ahoi Atlantic της NOMOS Glashütte.

«Οι βασικοί παράγοντες επιλογής ρολογιού για μένα ήταν η άνεση και το βάρος. Ακόμη και μετά από περισσότερες από δώδεκα ώρες στο νερό, το ρολόι εξακολουθούσε να έχει υπέροχη αίσθηση στο καρπό και ήταν αρκετά ελαφρύ ώστε να μην επηρεάζει το στυλ κολύμβησής μου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι έκπληκτος που κάτι τόσο όμορφο και χαριτωμένο μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο χτύπημα χωρίς να μείνει ίχνος. Μπορείτε να βασιστείτε στο Ahoi ακόμα και σε εξαιρετικά επίπονες συνθήκες», λέει ο κολυμβητής. «Όταν βγαίνεις από τον Ρήνο, φθαρμένος, το ρολόι αδιαμφισβήτητα κάνει μια κομψή δήλωση».

Ο σκοπός για τον οποίο κολυμπάει ο Heß είναι το Swim4Science, το οποίο στοχεύει να κάνει διάφορα έργα και έρευνες από κολέγια και πανεπιστήμια στη Γερμανία προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα, αυτά που αφορούν την ποιότητα του νερού. Το ποτάμι είναι ο καθρέφτης των ανθρώπων που ζουν κατά μήκος του, λένε οι ερευνητές. Το νερό αποκαλύπτει αν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα στα χωράφια και ποια φάρμακα χρησιμοποιούνται. Όμως, στην πορεία διερευνήθηκαν και ερωτήματα σχετικά με τη σωματική άσκηση και τον τρόπο αντιμετώπισης στρεσογόνων καταστάσεων. Ο επιστήμονας δήλωσε: «Είναι ένα μοναχικό άθλημα γιατί δεν ακούς και δεν βλέπεις τίποτα». Η κίνηση των πλωτών, το κρύο, η ζέστη, η τεράστια κατανάλωση θερμίδων, τα ελαττωματικά σκάφη συνοδείας και τα ρεύματα ήταν επίσης προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεράσει ο ντόπιος του Chemnitz. Ωστόσο, ο Heß και το ρολόι του δεν ήταν οι πρώτοι που κολύμπησαν όλο το μήκος του Ρήνου. Το 1969, ο Klaus Pechstein κατέκτησε το ποτάμι με αυτόν τον τρόπο σε διάστημα 30 ημερών.

Περισσότερα εδώ.

 

More Stories
Εντυπωσιακό video της McLaren 12C