Το νέο καταδυτικό της Grand Seiko

H τεχνολογία Spring Drive νέας γενιάς συναντά την ιαπωνική παλίρροια στο νέο μοντέλο της συλλογής Evolution 9

 

Στο περυσινό ντεμπούτο της στο Watches & Wonders, η Grand Seiko έφερε μαζί της στη Γενεύη τρία μοντέλα τεχνολογίας Spring Drive, τα οποία ανήκαν στη συλλογή Evolution 9. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχώριζε το στιβαρό Spring Diver, η ιστορία του οποίου συνεχίζεται φέτος με το Blue Ushio.

Εξοπλισμένο μ’ έναν μηχανισμό Spring Drive νέας γενιάς και αδιάβροχο ως τα 200μ., το Spring Diver του 2022 είχε καντράν με διακόσμηση εμπνευσμένη από το Κουροσίβο, το ισχυρό θερμό ρεύμα που διαρρέει τον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, επηρεάζοντας τα νερά στις ακτές της Ιαπωνίας. Σε συνέχεια αυτής της θεματικής, το καντράν του φετινού Spring Diver, στο signature μπλε της Grand Seiko, είναι διακοσμημένο με κυματιστό μοτίβο, εμπνευσμένο από το «Ushio», που στα ιαπωνικά σημαίνει «παλίρροια». Οι ενδείξεις των ωρών, οι ευρείς δείκτες για την ώρα και τα λεπτά, καθώς και ο δευτερολεπτοδείκτης σε στυλ Lollipop είναι επικαλυμμένοι με Lumibrite, που εξασφαλίζει υψηλή αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι και, φυσικά, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Διαμέτρου 43,8mm και πάχους 13,8mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και φέρει καταδυτική στεφάνη με ένθετο από κεραμικό σε μπλε χρώμα. Εντός της χτυπά ο νέας γενιάς Caliber 9RA5, ο οποίος έχει πιο λεπτό προφίλ και είναι δομικά πιο στιβαρός σε σύγκριση με τους προηγούμενους μηχανισμούς της οικογένειας 9R, συνδυάζοντας την υψηλή ακρίβεια (με απόκλιση +/-10 δευτερολέπτων/μήνα) με το γενναιόδωρο power reserve των 5 ημερών.

Το νέο Ref. SLGA023 «Blue Ushio» είναι και αυτό αδιάβροχο ως τα 200μ. και ανθεκτικό σε μαγνητικά πεδία ως 4.800 Α/μ. Φοράει εργονομικό μπρασελέ από τιτάνιο.

Διάθεση: Ora Kessaris, Gofas Thessaloniki

More Stories
Montblanc Metamorphosis II