Το θεαματικό Astronomia Regulateur της Jacob & Co.

H πρωτοφανής ερμηνεία μιας από τις πιο κλασικές complications

 

Συνδυάζοντας τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της σειράς Astronomia με τη «διαχωριστική» διάταξη των ενδείξεων του χρόνου σε στυλ regulator, το τρισδιάστατο Regulateur έκλεψε ασυζητητί την παράσταση στο Watches & Jewelry Show της Jacob & Co., που έγινε στο Hotel des Bergues της Γενεύης. Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της μάρκας στο ντεμπούτο των νέων μοντέλων της για το 2024, αυτό είναι το πιο πολύπλοκο, μικρότερο και λεπτότερο Astronomia που κατασκευάστηκε ποτέ.

Κατασκευασμένος σε συνεργασία με την ελβετική manufacture Concepto, ο Caliber JCAM56 είναι ένας μηχανισμός τύπου carrousel, ο οποίος περιστρέφεται σε πλήρη θέα και φέρει τρεις βραχίονες. Στον πρώτο είναι αναρτημένο το διαξονικό flying tourbillon, στον δεύτερο το υποκαντράν για την ώρα και στον τρίτο το υποκαντράν για τα λεπτά. Η πλατφόρμα αυτή εκτελεί στο μία πλήρη περιστροφή ανά 60 δευτερόλεπτα και διαθέτει δύο διαφορικά, ένα για κάθε υποκαντράν, που κινούνται αριστερόστροφα, ώστε να μένουν πάντα σε όρθια θέση. Αριστερόστροφα κινείται και ο δακτύλιος που φέρει την κλίμακα των δευτερολέπτων, τα οποία διαβάζονται με τη βοήθεια του κατακόρυφου δείκτη στη βάση του μηχανισμού. Το σύνολο περιλαμβάνει επιπλέον έναν μηχανισμό σταθερής δύναμης, που εξασφαλίζει την ομαλή, ακριβή λειτουργεία του.

Διαστάσεων 43mm (διάμετρος) x 18mm (πάχος), η κάσα είναι κατασκευασμένη από ροζ χρυσό, σε εντυπωσιακό κοντράστ με τα περιστρεφόμενα στοιχεία από ημιδιαφανές υλικό σε έντονο μπλε χρώμα. Φέρει θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού και προφίλ ντυμένο με το ίδιο υλικό, προσφέροντας τη δυνατότητα να θαυμάζουμε τις περιστροφές του μηχανισμού υπό όλες τις οπτικές γωνίες.

Το ρολόι θα διατεθεί σε περιορισμένη έκδοση 250 κομματιών.

Διάθεση: Megentis

More Stories
To Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition της Girard-Perregaux