Lens Position: 1073

Οι λαγοί της Hublot γιορτάζουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Βγαίνοντας από τον κλοιό της πανδημίας, η Κίνα μπαίνει φέτος στο στόχαστρο ακόμη περισσότερων οίκων ωρολογοποιίας, που συναγωνίζονται στη δημιουργία ευφάνταστων limited editions με πρωταγωνιστή τον λαγό – το ζώδιο του 2023 σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο. Ανάμεσα σε αυτά τα ultra συλλεκτικά ρολόγια την έκπληξη κάνει το Spirit of Big Bang Black Ceramic Rabbit, χάρη στο καλλιτεχνικό καντράν του, που ξεχειλίζει από ευθυμία.

Σχεδιασμένο από τη νεαρή Κινέζα εικαστικό Wen Na, το καντράν του νέου Spirit of Big Bang εικονίζει μια οικογένεια (ή φιλική παρέα) λαγών που γιορτάζουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά – τη μεγαλύτερη εθνική γιορτή της Κίνας, που διαρκεί τουλάχιστον ένα 15ήμερο. Επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες που προστάζει η κινέζικη παράδοση: συμμετέχουν σε χορούς δράκων και λιονταριών, κρεμούν χάρτινα φαναράκια, προσφέρουν δώρα σε κόκκινα πακέτα, διακοσμούν τις πόρτες τους, ανάβουν πυροτεχνήματα.

Διασκεδάζουν με την ψυχή τους σε μια κεφάτη συνάθροιση γεμάτη από έντονα χρώματα -χαρακτηριστικά του στυλ της Wen Na- που απηχούν τη γιορταστική ατμόσφαιρα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Σε αυτή τη χαρούμενη εικόνα, η καλλιτέχνης έχει προσθέσει 12 διπλές ώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους 12 Γήινους Κλάδους του κινέζικου ημερολογίου και καταγράφουν όχι μόνο την ώρα, αλλά και τον μήνα και το έτος.

Διαμέτρου 42mm, η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από μαύρο κεραμικό και συνδυάζεται με μαύρο υφασμάτινο λουράκι ή, εναλλακτικά, με λουράκι από rubber σε κόκκινο χρώμα – που για τους Κινέζους συμβολίζει την καλή τύχη. Λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber HUB1710 της Hublot ο οποίος προσφέρει power reserve 50 ωρών. Διατίθεται σε limited edition 12 κομματιών.

 

More Stories
H Swatch προσθέτει κεραμικό στην pop αλχημεία της!