Η Nomos Glashutte βραβεύεται με το Good Design

Το Metro Νeomatik 41 Update βραβεύτηκε με το βραβείο Good Design® από το Σικάγο, γνωστό και ως βραβείο Eames. Αυτό κάνει επίσημα το ρολόι της μάρκας το «κορυφαίο και καλύτερο σύγχρονο σχέδιο που παράγεται παγκοσμίως».

Βραβευμένο με το βραβείο Good Design®, που ιδρύθηκε από τους Charles και Ray Eames στο Σικάγο το Metro Neomatik 41 Update της NOMOS Glashütte, είναι το έβδομο ρολόι της μάρκας που λαμβάνει αυτό το διάσημο βραβείο. Κάθε χρόνο, το βραβείο Good Design® τιμά «το κορυφαίο και καλύτερο σύγχρονο σχέδιο που παράγεται παγκοσμίως», λένε οι διοργανωτές του. Και ο Christian Narkiewicz-Laine, κριτικός αρχιτεκτονικής και επικεφαλής επιμελητής της διοργάνωσης εξηγεί: «Το καλό σχέδιο είναι μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στη ζωή μας».

Τα ονόματα των ιδρυτών αυτού του βραβείου μιλούν από μόνα τους: Charles και Ray Eames, Eero Saarinen και Edgar Kaufmann Jr., ξεχωριστές προσωπικότητες στον χώρο του design.  Το 1950, μια κριτική επιτροπή συναντήθηκε για πρώτη φορά στο διάσημο μουσείο σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής του Σικάγο, το Athenaeum, για να κρίνει «τα καλύτερα σχέδια της εποχής», και έκτοτε το Athenaeum φιλοξενεί το βραβείο κάθε χρόνο. Ωστόσο, σήμερα δεν τιμούνται μόνο σχέδια από τις ΗΠΑ, αλλά και σχέδια από όλο τον κόσμο—προϊόντα υψηλής ποιότητας που εντυπωσιάζουν με τη μορφή, την αισθητική και τη λειτουργία τους.

Mark Braun, ο σχεδιαστής του ρολογιού

Για τον σχεδιαστή του μοντέλου, Mark Braun, αυτό είναι ήδη το δεύτερο βραβείο από το Chicago Athenaeum για ένα ρολόι χειρός. Ο Braun ανέλαβε να σχεδιάσει το συγκεκριμένο Metro σε συνεργασία με τη NOMOS Glashütte. Πρώτο, έλαβε το πολυπόθητο βραβείο το μοντέλο Metro date power reserve. Το Metro Update, το οποίο κέρδισε πρόσφατα το βραβείο, θα εκτίθεται έως τις 31 Ιουλίου στην ετήσια έκθεση Good Design® του Ευρωπαϊκού Κέντρου στην Αθήνα (Μητροπόλεως 74, Αθήνα).

Περισσότερα για τη μάρκα εδώ.

More Stories
O James Cameron επισκέπτεται τη Rolex