Η Corum αποκαλύπτει τα νέα Admiral 42 Automatic

Mια από τις πιο εμβληματικές συλλογές της Corum, η Admiral, εμπλουτίζεται με έξι νέες εκδοχές Admiral 42 Automatic, με ιδιαίτερο μοτίβο να κοσμεί το καντράν

Το πνεύμα του σύγχρονου ντιζάιν εμπνευσμένο από τη μακρά ιστορία της θαλάσσιας ιστιοπλοΐας, αποτελούν το βασικό συστατικό σε αυτή τη συλλογή. Ιδιαίτερα αγαπητή από τους συλλέκτες, η Admiral έχει σχεδόν μισό αιώνα ιστορίας.

Τρία χρόνια μετά τον εναρκτήριο αγώνα αναπαράστασης του America’s Cup (για τον εορτασμό της reggatta του Κυπέλλου Αμερικής του 1851, που σήμερα είναι ο παλαιότερος διεθνής ιστιοπλοϊκός διαγωνισμός) το 1957, η Corum κυκλοφόρησε το πρώτο της ρολόι Admiral. Η μάρκα συνεργάστηκε με την οργάνωση των αγώνων, της οποίας ήταν χορηγός, για να δημιουργήσει τα πρώτα ρολόγια Admiral που κυκλοφόρησαν ευρέως το 1960.

Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1980, η συλλογή Admiral επαναπροσδιορίστηκε πλήρως. Υιοθέτησε το εμβληματικό δωδεκαγωνικό σχήμα κάσας και τα χρωματιστά σημαιάκια ιστιοπλοΐας κοσμούσαν το καντράν. Σήμερα, καθώς η Corum ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των σύγχρονων εραστών της θάλασσας, δημιουργεί το ανανεωμένο Admiral 42 Automatic.

Κάθε ένα από τα έξι μοντέλα διαθέτει καντράν διακοσμημένο με το τρισδιάστατο μοτίβο Grenadier fendu που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στο La Chaux-de-Fonds από την ομάδα της Corum το 2019 και αποκλειστικό χαρακτηριστικό της. Μέχρι στιγμής, αυτό το μοτίβο έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στα Admiral Automatic 38mm και 45mm, οπότε αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά για το Admiral 42 Automatic.

Τα καντράν έρχονται σε δύο χρώματα, ένα πλούσιο γαλάζιο της Μεσογείου και ένα εντυπωσιακό μαύρο. Κάθε χρώμα καντράν προσφέρεται σε τρία μοντέλα: με κάσα και μπρασελέ από ατσάλι, κάσα από ατσάλι με δερμάτινο λουράκι και κάσα από ατσάλι με στεφάνη και κορώνα από ροζ 18Κ και δερμάτινο λουράκι.

Γύρω από το καντράν κάθε ρολογιού δεσπόζει μια φλάντζα  με τα περίφημα ναυτικά σημαιάκια. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με τις λευκές απλικέ ενδείξεις και τους skeleton δείκτες Dauphine με επικάλυψη Super-LumiNova, ημερομηνία σε παράθυρο στο 3:00 και υποκαντράν με δευτερόλεπτα στο 6.

Το κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω φέρει αντιανακλαστική επίστρωση. Κάθε ρολόι τροφοδοτείται από τον αυτόματο μηχανισμό CO 395, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών. Το βιδωτό back καθιστά τα Admiral 42 Automatic αδιάβροχα στα 100 μέτρα.

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος: Chronoteam

More Stories
Ατομικό ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο για 300 εκ. χρόνια!