Η Angelus μας συστήνει τον νέο της χρονογράφο

Το νέο Angelus x Massena LAB Tool Watch είναι εμπνευσμένο από το παρελθόν και αποτελεί το πρώτο ρολόι της συλλογής ‘La Fabrique’, η οποία τιμά την ιστορία

Η Angelus γυρίζει πίσω στο χρόνο και εμπνέεται από την κληρονομιάς της με το νέο Angelus x Massena LAB Chronographe Médical. Το ρολόι είναι το πρώτο μοντέλο που αποκαλύφθηκε στη νέα συλλογή La Fabrique, η οποία θα περιλαμβάνει εξαιρετικά περιορισμένες επανεκδόσεις και ερμηνείες εμβληματικών μοντέλων Angelus. Το Chronographe Médical υπογραμμίζει τα ιστορικά επιτεύγματα της Angelus στην παραγωγή χρονογράφων και τη κορυφαία τεχνογνωσία της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ρολόι-εργαλείο, ειδικά σχεδιασμένο για τους γιατρούς του παρελθόντος, καθώς φιλοξενεί στο καντράν του λειτουργίες διπλού παλμόμετρου και κλίμακα ασθμόμετρου, ενώ είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση 99 κομματιών.

Τη δεκαετία του 1960, η Angelus κυκλοφόρησε το “doctor’s watch”: έναν χρονογράφο με μοναδικό σχεδιασμό στο καντράν. Φιλοξενούσε διπλή κλίμακα για την ανάγνωση των ζωτικών σημείων που χρειάζονται οι γιατροί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ασθενών: το παλμόμετρο – για τη μέτρηση του σφυγμού του ασθενούς – και το ασθμόμετρο – για την καταγραφή του αναπνευστικού του ρυθμού.  Το Chronographe Médical x Massena LAB είναι μια επανέκδοση, που διαθέτει πρωτότυπες μικρές λεπτομέρειες.  Η κάσα του νέας έκδοσης είναι κατασκευασμένη από ατσάλι 316L, το είδος ατσαλιού που χρησιμοποιείται για τα χειρουργικά εργαλεία, και η διάμετρός της έχει αυξηθεί στα 39 mm για να γίνει πιο ευανάγνωστη η κλίμακα του παλμομέτρου.

Το ρολόι συνδυάζεται με λουράκι δερμάτινο Novonappa®, σε όμορφη απόχρωση golden brown που αναπτύσσει πατίνα με την πάροδο του χρόνου και είναι ένα από τα καλύτερα δέρματα που χρησιμοποιούνται σε δερμάτινα είδη. Το ρολόι εξοπλίζει ο in-house μηχανισμός A5000, κουρδιστός στο χέρι, με ενσωματωμένη λειτουργία χρονογράφου. Στο υποκαντράν στο 9 τρέχουν τα μικρά δευτερόλεπτα ενώ τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου τρέχουν κεντρικά – το μόνο που χρειάζεται για τη χρήση των ιατρικών μετρήσεων. Με την αφαίρση του υποκαντράν των 30 λεπτών, ο μηχανισμός είναι αφιερωμένος στη διάγνωση.

More Stories
Ρολόγια της Hublot στα κεντρικά της FIFA