Η νέα limited edition Seiko Prospex The Black Series

Η Seiko λανσάρει τέσσερις σύγχρονες επανεκδόσεις των θρυλικών Seiko diver’s στη συλλογή Seiko Prospex The Black Series

 

Τέσσερα νέα μοντέλα προστίθενται στη συλλογή Prospex The Black Series. Κάθε ένα από αυτά αποτυπώνει το μυστήριο του ωκεανού νύχτα με τις αντιθέσεις της μαύρης κατασκευής με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες. Η μαύρη κάσα εκφράζει το σκοτάδι και τη σιωπή του νυχτερινού ωκεανού και το πορτοκαλί χρώμα είναι εμπνευσμένο από τα υποβρύχια παιχνιδίσματα του φωτός.

Πολλοί δύτες γοητεύονται από τον μυστηριώδη κόσμο του ωκεανού τη νύχτα, καθώς οι νυχτερινές καταδύσεις προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στη θάλασσα, γεγονός που καθιστά τις βραδινές καταδύσεις δημοφιλείς σε όλο το κόσμο.

Τα τρία πρώτα ρολόγια αναγεννούν τα μηχανικά μοντέλα του 1965, 1968 και 1970 αντίστοιχα, και εξοπλίζονται από τον αυτόματο μηχανισμό 6R35, ο οποίος προσφέρει power reserve 70 ωρών. Χαρακτηριστικές είναι οι πορτοκαλί πινελιές σε καντράν και στεφάνη που αιχμαλωτίζουν και ανακλούν το φως κάτω από τη θάλασσα τη νύχτα. Οι δείκτες φέρουν επικάλυψη Lumbrite, του αποκλειστικού υλικού της Seiko, το οποίο εξασφαλίζει υψηλή αναγνωσιμότητα στις πιο σκοτεινές συνθήκες. Συνδυάζονται με υφασμάτινο λουράκι που ενσωματώνει την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική πλεξούδας από που ονομάζεται Seichu. Η ανθεκτικότητά του και η αντοχή του στην φθορά που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο πληροί τα πιο απαιτητικά κριτήρια που έχει θέσει η μάρκα για την σειρά Prospex. Έκαστο έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 5.500 κομματιών, σε πολυτελή συσκευασία, μαζί με δεύτερο λουράκι από rubber.

1965 Mechanical Diver’s Modern Re-interpretation

Το πρώτο Ιαπωνικό καταδυτικό ρολόι κυκλοφόρησε το 1965. Το ρολόι απέδειξε την αξιοπιστία του όταν χρησιμοποιήθηκε στο σκληρό περιβάλλον της Ανταρκτικής τη δεκαετία του 1960. Η μοντέρνα εκδοχή παραμένει πιστή στην κληρονομιά της σχεδιαστικά, αλλά είναι ταυτόχρονα υπηρετεί τα σύγχρονα πρότυπα του Prospex. Ιδανικό για καθημερινή χρήση με λεπτό προφίλ και χαμηλό κέντρο βάρους στην κάσα.

1968 Mechanical Diver’s Modern Re-interpretation

Το πρωτότυπο μοντέλο κυκλοφόρησε το 1968 και ήταν ένα πρωτοποριακό ρολόι στεγανό στα 300 μέτρα. Διατηρώντας την ευκρινή και ισχυρή σχεδίαση του αρχικού μοντέλου, το νέο προσφέρει άνεση και εφαρμόζει με άνεση στον καρπό υιοθετώντας ένα μικρότερο μέγεθος κάσας με διάμετρο 42 mm.

1970 Mechanical Diver’s Modern Re-interpretation

Αυτό το καταδυτικό κυκλοφόρησε το 1970 και φορέθηκε από τον Naomi Uemura από το 1974 ως το 1976, ο οποίος πραγματοποίησε μια διαδρομή 12.500 km με έλκηθρο που το έσερναν σκύλοι ξεκινώντας από τη Γροιλανδία και τερματίζοντας στην Αλάσκα. Απέδειξε, έτσι, την αξιοπιστία του ρολογιού σε ακραίες συνθήκες. Η ανανεωμένη έκδοση φοράει την ίδια κάσα με το αρχικό, με τη στεγανότητα να έχει αυξηθεί 150 σε 200 μέτρα και το γυάλινο υλικό έχει αναβαθμιστεί σε κρύσταλλο ζαφειριού.

 

 

1970 Mechanical Diver’s Modern Re-interpretation (SLA061J1)

Στην καρδιά του τέταρτου μοντέλου της σειράς χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός 8L35, ειδικά σχεδιασμένος για καταδυτικά ρολόγια από τους ωρολογοποιούς στο Shizukuishi Watch Studio της βόρειας Ιαπωνίας. Το σχέδιο στο καντράν αποτυπώνει την υφή της άμμου στον βυθό της θάλασσας με τον πορτοκαλί δευτερολεπτοδείκτη να αποτελεί μια διακριτική λεπτομέρεια. Το αρχικό μοντέλο, που κυκλοφόρησε το 1970, έχει αγαπηθεί από τους θαυμαστές της μάρκας παγκοσμίως για τις αυστηρές του του προδιαγραφές και τον έξυπνο σχεδιασμό της κάσας, με την ασύμμετρη προέκταση που προστατεύει τη κορώνα στο 4. Η νέα εκδοχή φέρει κυρτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντιανακλαστική επίστρωση στο εσωτερικό του. Συνδυάζεται με μπρασελέ, ενώ διατίθεται σε πολυτελή συσκευασία σε περιορισμένη έκδοση 1.000 κομματιών, με δεύτερο λουράκι από rubber.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος RIST Hellas

 

 

 

More Stories
Βραβείο για το LG Watch Urbane