ΗΥΤ: Hastroid Rainbow

Το θεαματικό Hastroid έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2022, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή HYT. Ύστερα από τέσσερις εκδοχές, σε δύο αποχρώσεις του πράσινου, σε μπρονζέ και σε έντονο μπλε, έρχεται τώρα το Hastroid Rainbow με προσεκτικά δουλεμένα ντεγκραντέ στα χρώματα του ουράνιου τόξου και εντυπωσιακά οπτικά εφέ.

 

Για τη δημιουργία τους επιστρατεύτηκαν οι δεξιότητες του Yan Patriarca, σπεσιαλίστα της τέχνης του λακαρίσματος στην MD’Art SA. Για να δημιουργήσει το πολύχρωμο πλέγμα που περιβάλλει το καντράν του ρολογιού, άρχισε περνώντας στο υλικό του μια βάση από λευκό βερνίκι, το οποίο προσδίδει το στοιχείο της λάμψης. Κατόπιν ψέκασε τις χρωστικές του, με βάση τη λάκα Zapon, σε επάλληλες λεπτές στρώσεις, των οποίων το πάχος δεν ξεπερνά τα 3 microns. Το ντεγκραντέ που δημιούργησε είναι τέλειο, καθώς η αλλαγή από τη μία απόχρωση στην άλλη είναι αδιόρατη: το μάτι δεν μπορεί να διακρίνει πού τελειώνει η μία απόχρωση και πού αρχίζει η επόμενη.

Το τελευταίο βήμα ήταν η εφαρμογή μιας στρώσης άχρωμης λάκας Zapon σε όλη την επιφάνεια του δακτυλίου για την προστασία του απ’ τη φθορά. Το μοντέρνο αυτό χειροτέχνημα, που καθιστά μοναδικό καθένα από τα 15 κομμάτια που δημιούργησε η HYT, περιβάλλει τον signature τριχοειδή σωλήνα από βοριοπυριτικό γυαλί: το υγρό που ρέει σε αυτόν δείχνοντας τις ώρες είναι μαύρο, ωστόσο δίνει την εντύπωση ότι έχει το χρώμα που αντιστοιχεί σε κάθε βαθμίδα της τρισδιάστατης κλίμακας των ωρών. Είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οπτικό εφέ που, σύμφωνα με τη μάρκα, ανακαλεί «την εφήμερη φύση του φαινομένου των ουράνιων τόξων».

Στο εσωτερικού του τριχοειδούς σωλήνα εκτείνεται η κλίμακα των λεπτών, με στοιχεία σε έντονο μοβ χρώμα, ενώ μοβ είναι και ο ευρύς, skeleton λεπτοδείκτης. Προχωρώντας προς τα μέσα, βρίσκουμε στο 2:30 την ένδειξη του power reserve και, στο 9, το υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα. Ορατές στο πρόσωπο του ρολογιού είναι και οι δύο φυσούνες που προωθούν τα δύο άμικτα υγρά στον τριχοειδή σωλήνα. Το όλον πλαισιώνει μια πολυεπίπεδη κάσα από ανθρακονήματα με προφίλ από μαυρισμένο τιτάνιο, η οποία συνδυάζεται με λουράκι από rubber και μικροΐνες.

More Stories
Gucci: Oι νέες προσθήκες στη συλλογή Link to Love