Γνωρίστε το Opus Titanium της Chronoswiss

Στα 40ά γενέθλιά της, στα χέρια πλέον του επιχειρηματία και λάτρη της ωρολογοποιίας Oliver Ebstein, η Chronoswiss επαναφέρει στην επικαιρότητα τον skeleton χρονογράφο της με δύο νέες εκδοχές που τιμούν την ιστορία της.

Το 1983, στο αποκορύφωμα της κρίσης του quartz, ένας Σάξονας ωρολογοποιός είχε το θάρρος να λανσάρει μια μάρκα η οποία παρήγε αποκλειστικά μηχανικά ρολόγια. Επενδύοντας στην τέχνη της ωρολογοποιίας στην πιο κρίσιμη στιγμή της, ο αείμνηστος Gerd-Rüdiger Lang κατόρθωσε να γυρίσει πίσω το ποτάμι και να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές της αναγέννησης του μηχανικού ρολογιού. H Chronoswiss του, που γιόρτασε πέρσι τα 40 χρόνια της, έχει μια ιστορία γεμάτη πρωτιές.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ρολόι με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της ήταν το πρώτο το οποίο πρόσφερε οπτική πρόσβαση στον μηχανισμό του, διαθέτοντας ανοιχτό back – και καθιερώνοντας μια πρακτική που έχουν πλέον υιοθετήσει οι περισσότερες μάρκες υψηλής (και όχι μόνο) ωρολογοποιίας. Άξιο αναφοράς είναι και το εμβληματικό Régulateur του 1988, το πρώτο ρολόι χειρός σειριακής παραγωγής με ενδείξεις διατεταγμένες σε στυλ regulator, με δείκτες για την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, οι οποίοι περιστρέφονται σε ξεχωριστούς άξονες.

Ένα ακόμη σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας της Chronoswiss, το Opus λανσαρίστηκε το 1995 και ήταν ο πρώτος skeleton αυτόματος χρονογράφος σειριακής παραγωγής, με τον οποίο η μάρκα καθιέρωσε την εξαιρετικά απαιτητική τέχνη του skeletonization ως μια από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ της. Στα 40ά γενέθλιά της, στα χέρια πλέον του επιχειρηματία και λάτρη της ωρολογοποιίας Oliver Ebstein, η Chronoswiss επαναφέρει στην επικαιρότητα τον skeleton χρονογράφο της με δύο νέες εκδοχές που τιμούν την ιστορία της.

Εστιάζοντας στην άνεση και την ευελιξία, αμφότερα τα ρολόγια έχουν κάσα από τιτάνιο βαθμού 5. Διαμέτρου 41mm, αποτελείται από 23 μέρη, διατηρώντας το χαρακτηριστικό look που περιλαμβάνει στεφάνη και καπάκι με πτυχωτό προφίλ, μεγάλη εγχάρακτη κορώνα σε στυλ κρεμμυδιού και μπουτόν με ασορτί χαράξεις, καθώς και back με παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού. Τα μπράτσα είναι ανασχεδιασμένα και φέρουν χαρακτηριστικές βίδες οι οποίες συγκρατούν το λουράκι, χρησιμοποιώντας το πατενταρισμένο σύστημα Autoblock.

Το skeleton καντράν έρχεται σε σκούρο μπλε ή ζωηρό πράσινο χρώμα, με τέσσερα υποκαντράν που φιλοξενούν αντίστοιχα τα μικρά δευτερόλεπτα, την αναλογική ένδειξη της ημερομηνίας, τα 30 λεπτά και τις 12 ώρες του χρονογράφου. Κάτω από τους δακτυλίους του καντράν, ο χρήστης διακρίνει τις skeleton γέφυρες του μηχανισμού, γαλβανισμένες σε μαύρο χρώμα, οι οποίες αναδεικνύουν την περίτεχνη χορογραφία των τροχών, των έκκεντρων και των μοχλών του μηχανισμού. Ορατός επίσης από το πίσω μέρος της κάσας, ο Caliber C.741S είναι βασισμένος στον ETA Valjoux 7750 και φέρει skeleton ρότορα σε μπλε ή γκρίζο χρώμα, διακοσμημένο με Côtes de Genève. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 25 λίθους και προσφέρει power reserve 46 ωρών. Αδιάβροχα ως τα 100μ., τα ρολόγια φορούν λουράκια από ύφασμα Cordura με μπούκλα από τιτάνιο.

Διάθεση: chronoswiss.com

More Stories
Ο Markus Eder, παγκόσμιος πρωταθλητής του freeride, υπογράφει το νέο AlpinerX Alive