Γνωρίστε το νέο ρολόι της Dwatch

 H μάρκα επιστρέφει στην επικαιρότητα με ένα καταδυτικό ρολόι που τιμά το ήθος και τον ηρωισμό των ανδρών του ελληνικού Ναυτικού  

 

H μάρκα ρολογιών Dwatch ανήκει στην εταιρεία Time & Style που ίδρυσε το 2006 ο Λεωνίδας Τσάφας, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1989 στον χώρο του ρολογιού και των αξεσουάρ του. Το καταδυτικό ρολόι Dwatch έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά το 2007 και στη συνέχεια, το 2012, παρουσιάστηκε το «Squalo».

Καινοτόμο στη χρήση των υλικών, ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο νανοτεχνολογίας, το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών και ενσωματώνει στοιχεία από κεραμικό και σμάλτο, που προστατεύουν το ρολόι από τις γρατσουνιές. Σήμερα, μπορεί να βρει κανείς στα καταστήματα τη σειρά Squalo II, που διατηρεί το DNA της πρωτότυπης συλλογής, σε μοντέλα με κάσες διαμέτρου 42mm, με ποικιλία χρωμάτων στο καντράν και επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο ή quartz μηχανισμό. Στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει στο μέλλον την παραγωγή των «Squalo ΙΙ», μα και πολλών άλλων μοντέλων, εξολοκλήρου στην Ελλάδα, καθιστώντας τα «Made in Greece».

Με αυτό κατά νου, συνεργάστηκε με τον Michael Fernandez, γνωστό και ως Mr. DeepSea, παρωνύμιο που απέκτησε για το καταδυτικό ρολόι που σχεδίασε με κάσα από μπρούντζο και εντυπωσιακή στεγανότητα ως τα 12.000μ.

Μαζί του, η Dwatch δημιούργησε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο ρολόι, το οποίο αφιέρωσε στο ελληνικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», εμπνευσμένο από την ιστορική Ναυμαχία της Έλλης του 1912 και τη στρατηγική που ακολούθησε ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

Το ρολόι εικονίζει εύστοχα το ελληνικό ναυτικό έπος στο καντράν, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί σύμβολα των περιόδων «σιγής ασυρμάτου», το βέλος στο 6 που εκφράζει την εύστοχη πορεία, το ναυτικό σήμα «Ζ» και το «Τ» στο 12 που παραπέμπει στον ναυτικό ελιγμό «διασταύρωση του Τ».

Είναι κατασκευασμένο με το χέρι στην Ελλάδα και περιβάλλεται από κάσα που συνδυάζει το ατσάλι με τον μπρούντζο, εντός της οποίας χτυπά ο αυτόματος Caliber ΝΗ35 της Seiko, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών. Το ρολόι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Athens International Jewellery Show τον Φεβρουάριο και αναμένεται σύντομα στην αγορά.

Αντιπρόσωπος: Time & Style

More Stories
Δύο νέα smartwatches στην Baselworld