Μετρήσεις ως το 1/10 του δευτερολέπτου με το Zenith Chronomaster Sport

Ένα νέο κεφάλαιο εκπληκτικών επιδόσεων στην μεγάλη κληρονομιά του πρώτου αυτόματου χρονογράφου υψηλής συχνότητας.

Στιβαρές γραμμές, υψηλές επιδόσεις και άριστη αναγνωσιμότητα χαρακτηρίζουν τον νέο χρονογράφο της σπεσιαλίστα του είδους Zenith. Αρχίζοντας από τον μηχανισμό, στα ενδότερα χτυπά η νέας γενιάς εκδοχή του αυτόματου Caliber El Primero 3600 που παρουσιάστηκε το 2019, εξοπλίζοντας τις συλλεκτικές εκδόσεις για τα 50 χρόνια του El Primero.

Η πιο ορατή βελτίωση είναι η ικανότητά του να προσφέρει μετρήσεις ως το πλησιέστερο 1/10ο του δευτερολέπτου, διαθέτοντας επιπλέον λειτουργία stop seconds για την ακριβή ρύθμιση της ώρας και power reserve αναβαθμισμένο στις 60 ώρες.

Δεδομένου ότι λειτουργεί στα 5Hz (36.000 ταλαντώσεις/ώρα), ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου εκτελεί μία περιστροφή/10 δευτερόλεπτα, δείχνοντας το 1/10ο του δευτερολέπτου στην κατάλληλα διαβαθμισμένη κλίμακα που έχει τοποθετηθεί στη στεφάνη από μαύρο κεραμικό.

Σχεδιαστικά, το ρολόι φέρνει κοντά το πνεύμα του πρωτότυπου El Primero A386 με το στυλ των συλλεκτικών σήμερα Zenith «De Luca»: ρολογιών που έκαναν την εμφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε στη manufacture ο κύριος διανομέας των ρολογιών της στην Ιταλία, συνδυάζοντας το καντράν «panda» με τον μόλις αναγεννημένο (για το Rolex Daytona) Caliber El Primero 400. Έτσι, η διαμέτρου 41mm ατσάλινη κάσα έχει κεκλιμένα μπράτσα και μπουτόν σε σχήμα πιστονιών, ενώ το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, προσφέροντας οπτική πρόσβαση σε λεπτομέρειες του μηχανισμού όπως ο skeleton ρότορας (διακοσμημένος με το αστέρι της Zenith) και ο κυανωμένος column wheel.

Στο λευκό ή μαύρο καντράν, πρωταγωνιστές είναι τα τρία signature υποκαντράν σε γκρι-ανθρακί-μπλε, διατεταγμένα σε χαρακτηριστικό σχήμα «V» και διαβαθμισμένα ως το 60: μικρά δευτερόλεπτα στο 9 και, στο 6 και το 3 αντίστοιχα, τα 60 λεπτά και τα 60 δευτερόλεπτα του χρονογράφου. Αδιάβροχο ως τα 100μ., το ρολόι φοράει ατσάλινο μπρασελέ ή λουράκι από rubber σε στυλ υφάσματος Cordura.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Zenith εδώ

More Stories
O Νικητής του διαγωνισμού Hugo Boss!