Το πλήρες ημερολόγιο της Vacheron Constantin σε τρεις εκδοχές σύγχρονης αισθητικής

Με διαφορά μερικών εβδομάδων, η Vacheron Constantin παρουσίασε δύο εκδοχές του signature πλήρους ημερολογίου της, οι οποίες είναι ίσως περισσότερο σύγχρονες παρά «παραδοσιακές».

Σε κάσα διαμέτρου 41mm από λευκό χρυσό 18Κ, το Traditionnelle Complete Calendar έχει ένα μίνιμαλ, αυστηρό look, με καντράν σε ματ γκρι απόχρωση, το οποίο αγκαλιάζει ένας δακτύλιος σε μαύρο χρώμα. Η σοφή διάταξη των ενδείξεων αφήνει άφθονο ελεύθερο χώρο στο πρόσωπο του ρολογιού, προάγοντας συγχρόνως την αναγνωσιμότητα: οι διαβαθμίσεις της ημερομηνίας έχουν τοποθετηθεί στον μαύρο δακτύλιο, η ημέρα και ο μήνας διαβάζονται σε παράθυρα πάνω από το 9 και το 3 αντίστοιχα, ενώ η ένδειξη των φάσεων της σελήνης έχει τοποθετηθεί κατά «παραδοσιακό» τρόπο στο 6.

Ακολούθησαν από τη Vacheron δύο ακόμη εκδοχές του ίδιου μοντέλου, σε κάσες από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ. Αυτές έχουν ανοιχτό καντράν από κρύσταλλο ζαφειριού, που προσδίδει μια σαφώς πιο τεχνική εμφάνιση, μια και ο χρήστης μπορεί να διακρίνει μέσα από αυτό τον in-house μηχανισμό του maison, με πλατίνα και γέφυρες που έχουν υποστεί επεξεργασία NAC σε ανθρακί χρώμα.

Στην πραγματικότητα, το καντράν του Traditionnelle Complete Calendar Openface συντίθεται από τρία μέρη: ένα άνω τμήμα με ακτινωτή διακόσμηση guilloché, έναν δακτύλιο από οπαλίνα για τις διαβαθμίσεις της ένδειξης της ημερομηνίας και έναν δίσκο από κρύσταλλο ζαφειριού, ο οποίος φέρει τις ενδείξεις των ωρών. Σε αυτό το σύνολο έρχονται να προστεθούν δύο μικρότεροι δίσκοι από κρύσταλλο ζαφειριού, οι οποίοι φέρουν τις ενδείξεις για την ημέρα και τον μήνα (με τα αντίστοιχα παράθυρα να έχουν μετακινηθεί προς τον άξονα των δεικτών), αλλά και ο δίσκος των φάσεων της σελήνης, στον οποίο τα δίδυμα φεγγάρια κρύβονται και εμφανίζονται πίσω από μια «μάσκα» από ημιδιαφανές κρύσταλλο ζαφειριού.

Απλούστερο από το διηνεκές, το πλήρες ημερολόγιο απαιτεί χειροκίνητη ρύθμιση της ημερομηνίας στο τέλος των μηνών που έχουν διάρκεια 30 ημερών, καθώς και κατά τη μετάβαση στην 1η Μαρτίου. Ο μηχανισμός που εξοπλίζει τα ρολόγια είναι ο αυτόματος Caliber 2460 QCL/2, ο οποίος φέρει τη Σφραγίδα της Γενεύης. Αποτελούμενος από 312 μέρη, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 27 λίθους και προσφέρει power reserve 40 ωρών. Σε κάθε περίπτωση, είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Vacheron Constantin εδώ

Αντιπρόσωπος: Σ. Παλατζιάν & Σία

More Stories
H Blancpain για τη Χρονιά του Πιθήκου