Το UFO της Ulysse Nardin μας ταξιδεύει στο μέλλον!

Δέστε τις ζώνες σας γιατί η Ulysse Nardin πρόκειται να σας ταξιδέψει σε μια άλλη διάσταση του χρόνου, εκεί όπου ένα ναυτικό χρονόμετρο δεν είναι ένα απλό ρολόι αλλά ένα ταξίδι στην ιστορία της ρολογιού και ένα τολμηρό βήμα για το μέλλον της υψηλής ωρολογοποιίας.

Για να γιορτάσει την 175η επέτειό της, η Ulysse Nardin φέρνει την υψηλή ωρολογοποιία στα όρια της φαντασίας, ανακαλύπτοντας το χρονόμετρο του μέλλοντος. Και όπως σ’ όλες τις επιτυχημένες αποστολές στο μέλλον, έτσι και γι’ αυτήν χρειάστηκε ένα έμπειρο πλήρωμα. Για το συγκεκριμένο ταξίδι, η manufacture συνεργάστηκε με το περίφημο maison L’Epée 1839, που κατασκευάζει παραδοσιακά επιτραπέζια ρολόγια από το 1839 και σήμερα είναι διάσημη για την κατασκευή πολλών φανταστικών σχεδίων της MB&F, μεταξύ άλλων.

Για άλλη μια φορά, η Ulysse Nardin κυκλοφόρησε κάτι εντελώς απροσδόκητο – μια νέα προσθήκη στο μουσείο των παράξενων μηχανικών της εφευρέσεων, εμπνευσμένο από την καινοτομία και την εξερεύνηση, τόσο στις θάλασσες όσο και στους ουρανούς. Το UFO μπορεί να είναι ένα επιτραπέζιο ρολόι, αλλά είναι και πολλά άλλα πράγματα: μια ταλαντευόμενη μηχανική απεικόνιση της κίνησης των κυμάτων. Η συνάντηση τριών χρονικών ζωνών, αλλά και του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον. Η σύνοψη της ιστορίας της Ulysse Nardin, ξεκινώντας από τα θαλάσσια χρονόμετρα του 19ου και του 20ού αιώνα έως το Freak του 2001 και το Blast του 2020. Με τα 663 εξαρτήματά του και τις ενδείξεις τριών χρονικών ζωνών, το UFO είναι η φουτουριστική ερμηνεία του τι πιστεύουν οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι ωρολογοποιοί της Ulysse Nardin για το πώς θα είναι ένα ναυτικό χρονόμετρο σε 175 χρόνια. Αυτό το UFO έχει σχεδιαστεί για να καθοδηγεί τους εξερευνητές του μέλλοντος, σε όποια θάλασσα κι αν σαλπάρουν. Με εντυπωσιακό power reserve 365 ημερών –δηλαδή ενός ολόκληρου χρόνου- χάρη στα έξι βαρέλια του, είναι ένα μοναδικό επίτευγμα της Υψηλής Ωρολογοποιίας.

Έχοντας τον ωκεανό ως την απόλυτη έμπνευση, η κίνηση του μηχανισμού του UFO μοιάζει με αυτή των κυμάτων, μόνο που εδώ μέσα είναι όλα μηχανικά κατασκευασμένα. Ολόκληρη η δομή του ρολογιού βασίζεται στην ανισορροπία, σε μια απαλή ταλάντευση που θυμίζει την άμπωτη και την παλίρροια, την αέναη κίνηση του ωκεανού. Το μυστικό της ισορροπίας είναι η μπλε ημισφαιρική βάση από αλουμίνιο, η οποία περιέχει μια μάζα βολφραμίου. Η βάση και η γυάλινη καμπάνα από φυσητό γυαλί ενώνονται με ένα βιδωτό σύστημα στήριξης μπαγιονέτ, το οποίο μοιάζει με τα παλιά συστήματα των ναυτικών χρονομέτρων από τα οποία το γυάλινο κάλυμμά τους μπορούσε να ξεβιδωθεί.

Η γυάλινη καμπάνα κάτω από την οποία στεγάζεται αυτή η απίστευτη δημιουργία, από ψηλά φαντάζει καλειδοσκοπική. Δημιουργήθηκε από τον Romain Montero, έναν 26χρονο τεχνίτη φυσητού γυαλιού ο οποίος εργάζεται για το εργαστήριο Verre et Quartz στις όχθες της λίμνης Neuchâtel της Ελβετίας. Αυτός είχε την ευθύνη για τη δημιουργία κάθε μιας από τις 75 αριθμημένες γυάλινες καμπάνες για τα ισάριθμα UFO.

Το UFO δείχνει τον χρόνο σε τρία τραπεζοειδή καντράν, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να διαβάζει την ώρα σε τρεις διαφορετικές χρονικές ζώνες, από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το XXL balance wheel ταλαντώνεται στα 0,5Hz για δύο λόγους: αρχικά για να επιτευχθεί ένα power reserve που δεν έχει προσφερθεί ποτέ ξανά, αλλά και για να προσφέρει άφθονο χρόνο ώστε να θαυμάσει κανείς μία εναλλαγή (μισή ταλάντωση) ανά δευτερόλεπτο.

Το UFO έρχεται σε ξύλινο σεντούκι θησαυρού σαν να έχει ανακαλυφθεί ξεχασμένο σε κάποια άγνωστη παραλία. Σαν κάτι που έρχεται από το παρελθόν αλλά με ένα μήνυμα από το μακρινό μέλλον. Στο εσωτερικό, θα βρείτε το UFO, αλλά και τις οδηγίες λειτουργίας του, την κάρτα εγγύησης και ένα ειδικό κλειδί κουρδίσματος. Χρειάζονται 40 στροφές με το κλειδί αυτό για να κουρδιστεί πλήρως το ρολόι για έναν χρόνο. Το UFO διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 75 τεμαχίων και η τιμή του είναι 35.900 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ulysse Nardin εδώ

More Stories
Νέο μέγεθος για το Submersible QuarantaQuattro της Panerai