Tudor: H ώρα του Panda

Μισό αιώνα μετά το λανσάρισμα των πρώτων χρονογράφων της, η μάρκα παρουσιάζει τους vintage απογόνους τους.

Παντρεύοντας τον καταδυτικό χαρακτήρα της σειράς Black Bay με την αδρεναλίνη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Tudor παρουσιάζει δύο κλασικούς χρονογράφους σε στυλ «πάντα» και «αντεστραμμένο πάντα».

Τα ρολόγια είναι εμπνευσμένα από την πρώτη γενιά χρονογράφων Tudor, όπως φαίνεται από τα poussoirs εκατέρωθεν της κορώνας, το υποκαντράν των 45 λεπτών στο 3 και το παράθυρο της ημερομηνίας στο 6. Στοιχεία που υπογραμμίζουν περαιτέρω τη vintage γοητεία τους είναι το θολωτά καντράν (με χωνευτά υποκαντράν) και ο χαρακτηριστικός ωροδείκτης Snowflake.

Υψηλής αξιοπιστίας είναι η μηχανή που τα εξοπλίζει, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Tudor με την Breitling. Βασισμένος στον δοκιμασμένο manufacture Caliber Breitling 01, ο αυτόματος Caliber MT5813, φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, ξεπερνώντας ωστόσο κατά πολύ τα πρότυπά του: την ώρα που το ελβετικό ινστιτούτο επιτρέπει μια μέση διακύμανση μεταξύ -4/+6 δευτερολέπτων/ημέρα, ο μηχανισμός αυτός παρουσιάζει απόκλιση με εύρος μόλις -2/+4 δευτερολέπτων/ημέρα – μετά τη συναρμολόγηση του ρολογιού. Προσφέρει power reserve 70 ωρών, ενώ διαθέτει ελατήριο τυμπάνου από πυρίτιο, column wheel και κάθετο συμπλέκτη.

Διαμέτρου 41mm και στεγανή ως τα 200μ., η κάσα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και φέρει σταθερή στεφάνη με δακτύλιο από ανοδιωμένο αλουμίνιο, στον οποίο έχει τοποθετηθεί η ταχυμετρική κλίμακα. Η Tudor προτείνει τρεις τρόπος για να φορέσετε το Black bay Chrono στον καρπό σας.

Κατ’ αρχάς με το vintage τρίσειρο μπρασελέ της, στο προφίλ του οποίου διακρίνονται οι κεφαλές των καρφιών που ενώνουν τους συνδέσμους, ακριβώς όπως στα μπρασελέ που κατασκεύαζε η μάρκα τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Δεύτερον, με λουράκι ζακάρ, η ύφανση του οποίου έχει γίνει με αυθεντικούς αργαλειούς του 19ου αιώνα από την εταιρεία Julien Faure στην περιοχή του St-Etienne. Και τρίτον, με μαύρη μανσέτα από παλαιωμένο calfskin, με εκρού εξώραφα. Συνολικά έξι επιλογές, η καθεμία με τον δικό της χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

More Stories
Armand Nicolet L14