To πρώτο ρολόι της GP με Constant Escapement

Το πρώτο ρολόι της Girard Perregaux με την καινοτομία του μηχανισμού Constant Escapement είναι πλέον γεγονός και δείχνει με περηφάνια τον καινοτόμο τρόπο μεταφοράς της ενέργειας στο καντράν του. Αυτό είναι και το πρώτο μέλος της σειράς Haute Horlogerie Constant Escapement collection, η οποία θα έχει τον καινοτόμο μηχανισμό σε περίοπτη θέση. 

Η ενέργεια που λαμβάνει ο μηχανισμός αυτός από το μπαριλιέ παραμένει σταθερή, παρέχοντας μεγαλύτερη ακρίβεια, μέσω της χρήσης μίας ενδιάμεσης συσκευής. Πρόκειται για μία λεπίδα πολύ λεπτού πάχους, η οποία αποθηκεύει όλη την ενέργεια και την στέλνει όλη μαζί, στιγμιαία. Στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε μία σχηματική απεικόνιση της λειτουργίας του μηχανισμού αυτού. 

Το πρώτο μοντέλο με την καινοτομία αυτή έχει κάσα διαμέτρου 48 mm, από λευκό χρυσό, οff centered ένδειξη της ώρας και των λεπτών σε υποκαντράν στο 12 και ένδειξη του power reserve στο 9. Ο μηχανικός μηχανισμός έχει χειροκίνητο κούρδισμα και εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις την ώρα, προσφέροντας συνολικά power reserve περίπου μίας εβδομάδας. Αποτελείται από 271 μέρη και 28 λίθους. 

Φορά μαύρο δερμάτινο λουράκι και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα. 

More Stories
Η Bianchet επίσημος συνεργάτης χρονομέτρησης στο POLO RIDER CUP 2023