To νέο space watch της Omega

Οι δημιουργοί του πρώτου ρολογιού που φορέθηκε στο φεγγάρι έχουν προβλέψει το επόμενο γιγάντιο άλμα της ανθρωπότητας με ένα κομψό Speedmaster που έχει σχεδιαστεί για να μετράει κάθε στιγμή στον πλανήτη Γη αλλά και τον Άρη.

 

Κατασκευασμένο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το Speedmaster X-33 Marstimer της OMEGA φέρει το νέο μηχανισμό Calibre. Πρόκειται για μηχανισμό quartz με υψηλή ακρίβεια και θερμική αντιστάθμιση, η οποία χειρίζεται τις πολλές ψηφιακές και αναλογικές λειτουργίες του ρολογιού με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο μοναδικός αυτός χρονογράφος, φιλοξενείται σε κάσα διαμέτρου 45 mm., από τιτάνιο και υποστηρίζει λειτουργία world timer καθώς και την ώρα στον μυστηριώδη κόκκινο πλανήτη. Αναπτύχθηκε με σκοπό να υποστηρίξει τους επιστήμονες στο έργο τους, προσφέροντας μια σειρά από πολύτιμα εργαλεία για όσους εργάζονται στον τομέα της διαστημικής έρευνας.

Οι λειτουργίες του, που αναπτύχθηκαν βάσει άδειας κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της ESA, περιλαμβάνουν μια λειτουργία MTC για την παρακολούθηση της ημερομηνίας και της ώρας του Άρη στον πρώτο μεσημβρινό, και συμπεριλαμβάνουν το γεγονός ότι μια ημέρα στον Άρη είναι 39 λεπτά μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη. Ενσωματώνει μια νέα ηλιακή πυξίδα, για να βρίσκει τον πραγματικό βορρά τόσο στη Γη όσο και στον Άρη. Οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Speedmaster Skywalker X33, όπως MET (Mission Lapsed Time), PET (Phase Lapsed Time), ξυπνητήρι και διηνεκές ημερολόγιο.

Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Raynald Aeschlimann, η παραγωγή του Marstimer ήταν απαραίτητη για μια μάρκα με τα διαστημικά ταξίδια στο DNA της. «Όποιος ενδιαφέρεται για το διάστημα, ή ακόμα και για την επιστημονική φαντασία, έχει εμμονή με τον Άρη. Έχει εξάψει την περιέργεια, τόσες πολλές απίστευτες ιστορίες. Έχουμε δημιουργήσει ακόμη και ένα όνομα για τους φανταστικούς κατοίκους του. Είναι τόσο κοντά αλλά τόσο μακριά. Λαχταράμε να περπατήσουμε στην επιφάνειά του. Το να είσαι εδώ στη Γη και να μπορείς να παρακολουθείς τις κινήσεις της, δίνει στον όρο ρολόι μια εντελώς νέα έννοια. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα προσθήκη στη διάσημη οικογένεια Speedmaster.”

 

More Stories
O Carlos Alcaraz, ambassador της Rolex, διαπρέπει