Οι ελκυστικές αντιθέσεις του Tonda GT chronograph της Parmigiani Fleurier

Διαχρονικό design, έντονα αθλητικές γραμμές και καλαίσθητες αντιθέσεις χρωμάτων και υφών χαρακτηρίζουν τους τέσσερις νέους χρονογράφους Tonda από ροζ χρυσό 18Κ ή από ατσάλι.

Τα δύο μοντέλα με κάσα από ροζ χρυσό συνδυάζουν τη λειτουργία χρονογράφου με την oversized ένδειξη της ημερομηνίας. Λειτουργούν με τον υψηλής συχνότητας αυτόματο Caliber PF071, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Αποτελούμενος από 331 εξαρτήματα, εκτελεί 36.000 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 42 λίθους και προσφέρει power reserve 65 ωρών, ενώ διαθέτει skeleton ρότορα από ροζ χρυσό 22Κ, ορατό από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας.

Δύο ακόμη μοντέλα έχουν κάσα από ατσάλι και συνδυάζουν τον χρονογράφου με το ετήσιο ημερολόγιο, οι ενδείξεις του οποίου απαιτούν χειροκίνητη ρύθμιση μόνο κατά τη μετάβαση στην 1η Μαρτίου. Τα ρολόγια αυτά λειτουργούν με τον αυτόματο Caliber PF043, ο οποίος αποτελείται από 443 εξαρτήματα, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 56 λίθους και προσφέρει power reserve 45 ωρών. Και αυτός διαθέτει ρότορα από ροζ χρυσό 22Κ, ορατό από το ανοιχτό back. Κοινά χαρακτηριστικά των τεσσάρων ρολογιών είναι η διάμετρος της κάσας, στα 42mm, και η κομψή πτυχωτή στεφάνη που την πλαισιώνει. Τα τέλειας συμμετρίας καντράν φέρουν διακόσμηση guilloché σε μοτίβο Clou Triangulaire και υποκαντράν σε αποχρώσεις Quantum Grey ή Granata. Οι δείκτες είναι skeleton σε σχήμα «Δ», ενώ οι απλικαρισμένες ενδείξεις είναι από ροζ χρυσό ή επιροδιωμένες, και ενισχυμένες με φωσφορίζον υλικό σε μαύρο χρώμα. Αδιάβροχα ως τα 100μ., τα ρολόγια φορούν λουράκια από rubber σε χρώμα ασορτί με τα υποκαντράν.

More Stories
Μία δυναμική επιστροφή στην Baselworld