To νέο Cricket της Vulcain

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του Skindiver, η Vulcain συνεχίζει να εκπλήσσει με την επανέκδοση του Cricket Nautical – του θρυλικού καταδυτικού που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 60 χρόνια.

Το 1961, η Vulcain ήταν η μόνη ωρολογοποιία που κατασκεύαζε καταδυτικά ρολόγια εξοπλισμένα με aquatic alarm – με άλλα λόγια,ένα ξυπνητήρι που μπορούσε να ακουστεί και κάτω από το νερό. Χάρη στο «τριπλό caseback» που λειτουργούσε ως θάλαμος συντονισμού, το Cricket Nautical βοηθούσε τους δύτες να μετρουν το χρόνο κατάδυσής τους αξιόπιστα.

Το Cricket Nautical ήταν ο καρπός της έρευνας που διεξήχθη από 3 ειδικούς που συνδύασαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και, μαζί με την Manufacture Vulcain, ανέπτυξαν το πρώτο καταδυτικό που δεν θα διέθετε μόνο ένα σύστημα για τον έδειχνε τους χρόνους no-stop στο καντράν, αλλά και θα ειδοποιούσε τον δύτη ηχητικά για το πότε θα έπρεπε να βγει στην επιφάνεια, σε κάσα αδιάβροχη στα 300 μέτρα. Το τρίο των παθιασμένων δυτών που το σχεδιασαν αποτελούνταν από τον Hannes Keller, έναν ταλαντούχο Ελβετός φυσικό/μαθηματικό, πιανίστα και πρωτοπόρο στις καταδύσεις βαθέων υδάτων, τον Max-Yves Brandily, εξερευνητή και σκηνοθέτη, και τον Arthur Droz, εθνικό πιστοποιημένο εκπαιδευτή καταδύσεων και εκπρόσωπο του C.I.A.S (Centre d’Investigations et d’Activités Sous-Marines – Center for Underwater Investigations and Activities).

Ο Hannes Keller πέθανε πέρυσι, στις 25 Δεκεμβρίου 2022 και αποτελεί έμπνευση για το νέο κρίκετ καθώς στις 3 Νοεμβρίου 1966, στην Τουλόν της Γαλλίας, έφτασε στο βάθος σχεδόν 250 μέτρων με ένα Cricket Nautical στον καρπό του. Το ρεκορ επικυρώθηκε από τον Ζακ Κουστώ, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός εκείνη την εποχή.

Το ρολόι έρχεται με κάσα διαμέτορυ 42 mm από ατσάλι, και τριπλό caseback, το οποίο επιτρέπει στο ξυπνητήρι να ακούγεται κάτω από την θάλασσα. Το μαύρο ημιμάτ καντράν επιτρέπει στο χρήστη να διαβάσει τους χρόνους αποσυμπίεσης, με τις ενδείξεις του να έχουν επίστρωση φωταυγούς υλικού για καλύτερη αναγνωσιμότητα.  Έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 1961 κομματιών, φόρο τιμής στην χρονιά που γεννήθηκε το πρωτότυπο μοντέλο.

 

More Stories
Alexander Shorokhoff: NY Product Design Awards 2024 Gold winner