Το Time Flies της L’Epée εγγυάται μια εντυπωσιακή πτήση στο χρόνο

Ως φόρο τιμής σε μια από τις «πιο λαμπερές καινοτομίες που εφευρέθηκαν ποτέ», το αεροπλάνο, η L’Epée 1839 συνεργάστηκε με την ECAL για να σχεδιάσουν ένα νέο επιτραπέζιο ρολόι, που συμβολικά ονομάζεται “Τime Flies”.

Βασισμένο στο σχεδιασμό ενός αεροπλάνου της δεκαετίας του 1930, το Time Flies είναι ουσιαστικά ένα συλλεκτικό ρολόι γραφείου, με power reserve oκτώ ημερών, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμπνέει τη φαντασία κάποιου και να κάνει έτσι το πέρασμα του χρόνου πιο φαντασμαγορικό από ό, τι πιθανώς γνωρίζουμε.

Αν και δεν είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσεις την ώρα με την πρώτη ματιά στον σκελετό αυτού του πολύ ιδιαίτερου μοντέλου, για τον απλούστατο λόγο ότι η πληθώρα των λεπτομερειών της σύνθεσής του είναι εκείνη που κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις, αν το παρατηρήσετε θα καταλάβετε ότι οι δύο μαύροι δίσκοι από ανοξείδωτο ατσάλι και επίστρωση PVD, που υπάρχουν μπροστά από την άτρακτο, είναι σφραγισμένοι με νούμερα για την ένδειξη της ώρας. Αρκεί μια φορά για να καταλάβετε πλέον ότι η ένδειξη της είναι αρκετά ευανάγνωστη και μπορεί να διαβαστεί με μια ματιά.

© L’Epée 1839

Εκείνο που κλέβει την παράσταση, ωστόσο, είναι ο skeleton μηχανισμός ο οποίος επιτρέπει στο escapement να φαίνεται μέσα στο πιλοτήριο του μοντέλου. Το ρολόι τροφοδοτείται από έναν ειδικά σχεδιασμένο in-house μηχανισμό, ο οποίος κουρδίζεται χειροκίνητα με την περιστροφή του ψυγείου του κινητήρα στο μπροστινό μέρος του Time Flies. Mόλις κουρδιστεί πλήρως, το ρολόι μπορεί να λειτουργήσει για οκτώ ημέρες πριν απαιτήσει νέο ανεφοδιασμό.

© L’Epée 1839

Κλείνοντας το μάτι προς όλα τα παιδικά παιχνίδια και τις χαρούμενες φαντασιώσεις που χαρίζουν, η έλικα του αεροπλάνου περιστρέφεται ελεύθερα με ένα απλό τίναγμα με το δάκτυλο. Παρά τον αέρινο σκελετό του, το Time Flies ζυγίζει ουσιαστικά τρία κιλά, ενώ οι τρεις τροχοί προσγείωσης παρέχουν μια εξαιρετική σταθερότητα όταν το ρολόι κάθεται πάνω στο γραφείο.

© L’Epée 1839

Για μια άλλη, πραγματικά εντυπωσιακή, τοποθέτηση η L’Epée 1839 έχει σχεδιάσει μια βάση στήριξης στην οποία “κάθεται” το Time Flies και μοιάζει σαν να πετά ή να αιωρείται στον αέρα. Μια καινοτόμος οπή, κάτω από τον μηχανισμό του επιτραπέζιου ρολογιού, κλειδώνει το αεροπλάνο στη θέση του πάνω στη βάση, όπου έτσι μπορεί να φαίνεται κομψά τοποθετημένο τόσο στο γραφείο σας όσο και στο ράφι μιας βιβλιοθήκης.

© L’Epée 1839
© L’Epée 1839

Τα διαπιστευτήρια της L’Epée για τις συνεργασίες της με τις αεροπορικές εταιρείες είναι σταθερά, με την εταιρεία να έχει κατασκευάσει ρολόγια τοίχου για το θρυλικό Concorde. Χτισμένο σε ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, το Time Flies παράγεται σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς, το καθένα περιορισμένο σε 99 κομμάτια. Το Time Flies κυκλοφορεί ήδη μέσω των σημείων πώλησης της L’Epée, με τιμή περίπου 25.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την  L’Epée 1839 εδώ

More Stories
Νέα μοντέλα από την Porsche Design