The new magic gold by Hublot

Ο πρώτος αντι-χαρακτικός χρυσός στον κόσμο είναι γεγονός. Είναι το υλικό που θα φέρει την επανάσταση σε αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε σαν το πολυτιμότερο μέταλλο, αφού μόνο το διαμάντι ξεπερνάει την ανθεκτικότητά του!

Tον αγαπούν οι άνδρες ενώ οι γυναίκες τον λατρεύουν! Θεωρείται το πολυτιμότερο μέταλλο και χρησιμοποιείται εκτενώς τόσο στην ωρολογοποιία όσο και στη χρυσοχο?α, κυρίως στα υψηλής ποιότητας δημιουργήματά τους. Ο λόγος για τον χρυσό, που αν και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα υλικά, έχει το μειονέκτημα ότι χαράσσεται. Αυτό έρχεται να εξαλείψει η Hublot, με τη δημιουργία ενός νέου κράματος χρυσού 18Κ που είναι σκληρότερο και από το ατσάλι!

The invention

Πρόκειται για μια πραγματικά επαναστατική ανακάλυψη, καθώς, αν και πολλοί ειδικοί έχουν προσπαθήσει, κανείς μέχρι τώρα δεν είχε πετύχει να δημιουργήσει χρυσό που να μην χαράσσεται, διατηρώντας παράλληλα την καθαρότητά του. Αυτό ακριβώς πέτυχαν οι χημικοί της Hublot, σε συνεργασία με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Λοζάνης και τον καθηγητή Andreas Mortensen. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία, που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου κράματος χρυσού, το οποίο έχει σκληρότητα 1.000 Vickers, είναι πολύ σκληρότερο δηλαδή από το ατσάλι που έχει σκληρότητα 600 στην ίδια κλίμακα.

Συγκεκριμένα, σκόνη του καρβιδίου του βορίου διαμορφώνεται με την μέθοδο της ισοστατικής συμπίεσης εν ψυχρώ, στο εκάστοτε επιθυμητό σχήμα (της κάσας, της στεφάνης κ.λπ). Αυτό το κεραμικό θερμαίνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ώστε να σχηματιστεί μία άκαμπτη, πορώδης δομή. Στη συνέχεια, λιωμένο κράμα χρυσού, διεισδύει κάτω από υψηλή πίεση και σε υψηλή θερμοκρασία μέσα στους πόρους αυτής της δομής. Αυτό που προκύπτει είναι ένα νέο υλικό, το magic gold, ένας χρυσός με καθαρότητα 18Κ το οποίο αντίθετα με τον παραδοσιακό χρυσό, δεν χαράσσεται!

Οι έρευνες και τα πειράματα για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού ευγενούς υλικού κράτησαν τρία χρόνια, ενώ η παρουσίασή του έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στο τμήμα μεταλλουργίας της manufacture από τον CEO της Hublot, Jean-Claude Biver και τον καθηγητή του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λοζάνης, Andreas Mortensen. Ο μαγικός χρυσός της Hublot δημιουργείται στα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια της manufacture, ενώ τα πρώτα ρολόγια που είναι κατασκευασμένα με αυτό το μοναδικό υλικό παρουσιάστηκαν στην Διεθνή Έκθεση της Βασιλείας και μάγεψαν το κοινό.

More Stories
ChronosPlus How To: Επιλέγοντας Omega Manual