Swarovski Tropical Paradise Collection 2013

Ένα αξέχαστο ταξίδι με προορισμό τον τροπικό παράδεισο και μια υπόσχεση για ένα λαμπερό 2013 έδωσε η εταιρία κοσμημάτων Swarovski, στην παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι του προσεχούς έτους, στο εστιατόριο FUGA του Μεγάρου Μουσικής.

Δημοσιογράφοι, πρόσωπα της showbiz, σχεδιαστές μόδας και στιλίστες, fashion editors και bloggers περπάτησαν μέσα από τους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής για να καταλήξουν σε έναν επίγειο και αστραφτερό τροπικό παράδεισο με την επώνυμη υπογραφή του Οίκου Swarovski.

Με εξωτική διάθεση, χρωματιστές αποχρώσεις, φοίνικες και ζουμερά κοκτέιλ, στην παρουσίαση της συλλογής οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές δημιουργίες της Swarovski – που αποκαλύπτουν το γιορτινό πνεύμα της συλλογής Tropical Paradise. Η συλλογή αυτή αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία, τη «χαρά για τη ζωή» και τη «μαγική» ενέργεια των λαών της Νότιας Αμερικής, προσφέροντας θηλυκές προτάσεις που αναδεικνύουν το προσωπικό στυλ σε κάθε στιγμή της ζωής.

Η έναρξη της παρουσίασης της νέας συλλογής πραγματοποιήθηκε από τη δημοφιλή παρουσιάστρια Δούκισσα Νομικού, η οποία υποδέχθηκε το “fashion crowd” στο μαγικό κρυστάλλινο κόσμο του Οίκου Swarovski. Τα latin ethnic ηχοχρώματα της DJ Miss Catalina από τα decks ταξίδεψαν μουσικά τους καλεσμένους στη Λατινική Αμερική. Το τροπικό αυτό μοτίβο επισφράγιζαν τα δεκάδες κοσμήματα της νέας συλλογής της Swarovski που εντυπωσίασαν με την κομψή θηλυκότητα: γεμάτη χάρη, αισθησιασμό και μια νότα μοντερνισμού.

Ιδιαίτερες, χαρούμενες και πρωτότυπες γραμμές, η συλλογή Tropical Paradise αναδεικνύει και υπογραμμίζει την αριστοτεχνική μείξη πολιτιστικών αναφορών και σύγχρονων επιρροών που, όταν συνδυάζονται, φέρουν τη χαρακτηριστική σφραγίδα του στυλ και της τεχνογνωσίας του Οίκου Swarovski.

Tropical Paradise: SWAROVSKI Spring/Summer 2013 Collection

Πληθώρα έντονων χρωμάτων μεταδίδει  το γιορτινό πνεύμα της συλλογής Tropical Paradise. Διάφορες αποχρώσεις του πράσινου παραπέμπουν στην πυκνή βλάστηση του τροπικού δάσους. Το φούξια θυμίζει την αισθησιακή ορχιδέα, που αποτελεί το εμβληματικό στοιχείο αυτής της συλλογής, ενώ οι αποχρώσεις του τιρκουάζ συμβολίζουν τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας του Ακαπούλκο.

Τα κρύσταλλα συνδυάζονται με δεσίματα μεγάλου μεγέθους, δημιουργώντας πληθωρικά και πολυτελή σύνολα. Προσφέρονται επίσης για διαφόρων ειδών μεταμορφώσεις, παίρνοντας τη μορφή εξωτικών εντόμων, παραδείσιων πουλιών και φοινικόδεντρων. Σκαθάρια κάνουν παρέα με λιβελούλες και ροζ φλαμίνγκο. Τα γούρια υιοθετούν πιο εκλεκτικά σχέδια σε σχήμα κρανίου ή καυτερής πιπερίτσας, αλλά και σε κρεμαστά κρύσταλλα, φέρνοντας τους καλύτερους οιωνούς για το καλοκαίρι του 2013.

Η συλλογή Tropical Paradise είναι  εμπνευσμένη από την ποικιλομορφία και την πληθωρικότητα της Νότιας Αμερικής. Το ταξίδι μας ξεκινά από τη γιορταστική ατμόσφαιρα του θρυλικού καρναβαλιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο και περνά από τον αυθεντικό φυσικό κόσμο του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Τα εκθαμβωτικά χρώματα της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας αποτελούν αναμφίβολα πηγή έμπνευσης. Το συναρπαστικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την κληρονομιά και το μυστικισμό του πολιτισμού των Ίνκας, καθώς και την αρχιτεκτονική ομορφιά χαμένων πόλεων, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στην άλλη πλευρά της ηπείρου, στο Ακαπούλκο, το βασίλειο της λάμψης και της χαράς.

Το σήμα κατατεθέν  αυτής της συλλογής είναι το ευμέγεθες  κολιέ «bib» Tangara. Εξολοκλήρου χειροποίητο, αποτελείται από ένα τροπικό καλειδοσκόπιο γεωμετρικών κρυστάλλων με όμορφες έδρες, σε συνδυασμό με την αποκλειστική τεχνική Pointiage®. Η περίπλοκη κατασκευή του θυμίζει την αρχιτεκτονική χαμένης πόλης. Τα χρώματά του, το Fuchsia και το Lagoon Blue, τονισμένα με μοβ και λευκό, φέρνουν στο νου κάποιο σπάνιο παραδείσιο πουλί ή εξωτικό λουλούδι.

Το γοητευτικό και  πολυτελές μενταγιόν Translucent έχει σχήμα σκαθαριού, το οποίο συμβολίζει τη δύναμη και τη γονιμότητα στη Νότια Αμερική, ενώ μοιάζει με φυλαχτό κάποιας φυλής του Αμαζονίου. Το σώμα, διακοσμημένο με την αποκλειστική τεχνική Pointiage®, δένει αρμονικά με δύο μεγάλα πολυεδρικά κρύσταλλα που αναπαριστούν τα φτερά και ακτινοβολούν κάθε φορά με διαφορετική ένταση. Οι κεραίες του σκαθαριού, φτιαγμένες περίτεχνα στο χέρι, αποδεικνύουν την αφοσίωση της Swarovski στην τελειότητα και την ακρίβεια. Πολυεδρικό στις άκρες και στην κάτω πλευρά, το δαχτυλίδι Moonshine διακρίνεται από την ίδια λεπτότητα κατασκευής. Ένα εντυπωσιακό κομμάτι που αποπνέει ομορφιά και αστράφτει υπέροχα από κάθε γωνία.

Φυλαχτά σε σχήμα κρανίου  διακοσμούν το βραχιόλι Torpedo, που είναι φτιαγμένο από ένα βαμβακερό κορδόνι που αγκαλιάζει μια αλυσίδα με υποδοχές για τα κρύσταλλα και χρωματιστές κλωστές. Αυτό το μοντέρνο βραχιόλι είναι πλεγμένο στο χέρι και εκφράζει μια βραζιλιάνικη παράδοση χειροποίητων βραχιολιών. Απίστευτα ρεαλιστική, η λιβελούλα Tilly μοιάζει να είναι έτοιμη να πετάξει. Αυτός ο ρεαλισμός με άρωμα ποίησης είναι γέννημα της δεξιοτεχνίας των τεχνιτών που εξειδικεύονται στην τεχνική Pointiage®. Το μυστικό τους για τη δημιουργία τόσο λεπτοδουλεμένων φτερών έγκειται στον τρόπο που τοποθετούν αστραφτερά διαφανή κρύσταλλα επάνω σε μια διάστικτη μεταλλική βάση.

Λαμπερά πολυεδρικά κρύσταλλα  μαζί με μικροσκοπικές πέρλες και  κρύσταλλα cabochon δημιουργούν μοτίβα της λαϊκής παράδοσης των Ίνκας. Εδώ, ο συνδυασμός μεταμορφώνεται σε αφαιρετικό λουλούδι που έχει τοποθετηθεί επάνω στο βραχιόλι «χειροπέδα» Triumphal από λευκή ή Lagoon Blue ρητίνη. Φτιαγμένο για μια βραδινή έξοδο στο Ακαπούλκο, το κομμάτι αυτό μπορεί να φορεθεί μόνο του ή ζευγάρι.

Ένα πραγματικά σύγχρονο έργο τέχνης, το κολιέ «bib» Texture συνδυάζει κρύσταλλα και ύφασμα. Επάνω στο δέρμα έχει τυπωθεί το αποκλειστικό σχέδιο της Swarovski, ένα στυλιζαρισμένο μοτίβο φύλλων σε αποχρώσεις του πράσινου, του μοβ, του Fuchsia και του Lagoon Blue που θυμίζει τις πυκνές φυλλωσιές της ζούγκλας. Μεταμορφώνεται σε ένα αφηρημένο μοτίβο, διακοσμημένο με κεντημένα πολυεδρικά κρύσταλλα και πλεγμένες ασημί αλυσίδες. Αυτό το ιδιαίτερο χειροποίητο κομμάτι έχει σαφείς επιρροές από τα εντυπωσιακά κοσμήματα που φορούν οι αρχηγοί των φυλών, με τα φτερά παπαγάλων και τους πολύτιμους λίθους.

Το βραχιόλι «χειροπέδα» Trema είναι γοητευτικό συνταίριασμα υλικών και τεχνικών. Το ανάγλυφο χρυσαφί δέρμα μοιάζει απόλυτα με δέρμα ερπετού. Η λάμψη του αντανακλάται σε ένα τεράστιο πολυεδρικό κρύσταλλο, τοποθετημένο σε επιφάνεια φιλοτεχνημένη με την αποκλειστική τεχνική Pointiage®. Πολυτελές και κομψό, αυτό το μεγάλο βραχιόλι είναι ιδανικό για βραδιές του διεθνούς τζετ-σετ στην Ιπανέμα.

Το δαχτυλίδι Trema αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα, χάρη στις πληθωρικές του αναλογίες, τις καμπύλες γραμμές και την αντίθεση των λευκών και διαφανών κρυστάλλων. Θεωρείται κλασικό κομμάτι της Swarovski και επανεμφανίζεται σε κάθε συλλογή. Αυτή τη φορά παραπέμπει σε «ντισκομπάλα», δημιουργώντας εντυπωσιακό εφέ.

Η πολυτέλεια του κολιέ Tropical εκφράζεται, κατ’ αρχάς, με τις πολλαπλές αλυσίδες, άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες, που περιπλέκονται μεταξύ τους… Οι αλυσίδες αυτές συνδυάζονται με κρύσταλλα σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, όπως στην αποκλειστική απόχρωση Light Turquoise, που συνενώνονται για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό ασύμμετρο μοτίβο. Αυτό το ασυνήθιστο κομμάτι στολίζει το λαιμό, χαρίζοντας απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας.

Ακολουθώντας πιστά τις τάσεις για το καλοκαίρι του 2013, τα κοσμήματα αυτής της συλλογής αποπνέουν μια κομψή θηλυκότητα: γεμάτη χάρη, αισθησιασμό και μια νότα μοντερνισμού. Η συλλογή Tropical Paradise αναδεικνύει και υπογραμμίζει την αριστοτεχνική μείξη πολιτιστικών αναφορών και σύγχρονων επιρροών που, όταν συνδυάζονται, φέρουν τη χαρακτηριστική σφραγίδα του στυλ και της τεχνογνωσίας της Swarovski.

More Stories
Ένα ρολόι για προστασία από… λυκανθρώπους!