Aπό ποιον πλανήτη έρχεται το Seiko Astron GPS Solar Kojima Productions;

Το νέο, συλλεκτικό φορά διαστημική στολή, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Hideo Kojima, τον μάγο των ιαπωνικών videogames.

Ρολόι με έντονη παρουσία στον καρπό, το νέο Astron GPS Solar είναι ένας ύμνος στην ιαπωνική ποπ κουλτούρα, με πλείστες αναφορές στον Ludens, έμβλημα της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Kojima Productions του Hideo Kojima – δημιουργού του βραβευμένου Death Stranding, αλλά και της δημοφιλούς σειράς Metal Gear.

Ο Ludens φορά διαστημική στολή Δραστηριότητας Εκτός Σκάφους (ECA) και κρατά μια σημαία που εικονίζει το λογότυπο της Kojima Productions. Το design του Astron GPS Solar Kojima Productions ενσωματώνει σ’ έναν all black καμβά αρκετά στοιχεία-αναφορές σ’ αυτή τη διαστημική πανοπλία: το περίτεχνο μοτίβο που κοσμεί το καντράν μιμείται την υφή της μάσκας από άνθρακα, που φορά κάτω από τη διαστημική κάσκα του. Πινελιές στο χρώμα του χρυσού αντανακλούν τα μεταλλικά στοιχεία της στολής του, ενώ τα υποκαντράν για τις ενδείξεις της ημέρας και της δεύτερης χρονικής ζώνης είναι ενωμένα στο ίδιο επίπεδο, αντιπροσωπεύοντας τους αρμούς της.

Το λογότυπο της Kojima Productions εμφανίζεται όχι μόνο στο καντράν (στο 9) αλλά και στο πίσω μέρος της κάσας, ενώ οι δείκτες έχουν το σχήμα της λόγχης της σημαίας που κρατά ο Ludens. Στη στεφάνη, οι κωδικοί UTC δανείζονται τη γραμματοσειρά του λογοτύπου του ιαπωνικού στούντιο, ενώ στο προφίλ της είναι χαραγμένο το σλόγκαν του: «From Sapiens to Ludens». Κατά τα λοιπά, μπροστά μας έχουμε ένα high-tech Astron, το οποίο λειτουργεί με τον εξελιγμένο Seiko GPS Solar Caliber 5X53, που προσφέρει ακρίβεια +/-15 δευτερολέπτων/μήνα.

Το ρολόι συνδέεται μέχρι δύο φορές την ημέρα με το δίκτυο GPS προκειμένου να διατηρεί την ακρίβειά του, προσαρμόζεται αυτόματα στη θερινή ώρα, ενώ η αλλαγή χρονικής ζώνης γίνεται απλά με την πίεση του κατάλληλου μπουτόν που κινεί τους τρεις κεντρικούς δείκτες. Επιπλέον, προσφέρει λειτουργία worldtime για τις 39 χρονικές ζώνες του πλανήτη και διηνεκές ημερολόγιο ακριβές ως τον Φεβρουάριο του 2100. Διαμέτρου 42mm και πάχους 14,7mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με επίστρωση υψηλής σκληρότητας σε μαύρο χρώμα. Από τιτάνιο είναι και το μπρασελέ, με επικάλυψη σε χρώμα ανθρακί. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 200μ. και ανθεκτικό σε μαγνητικά πεδία ως 4.800A/m. Διατίθεται σε limited edition 1.000 κομματιών, σε ειδική συσκευασία που περιέχει μηνύματα από τον ιδρυτή της Kojima Productions, Hideo Kojima.

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Η Frederique Constant παρουσιάζει το νέο συνδεδεμένο ρολόι της, το Smartwatch Vitality