Ξενάγηση στην ιστορία της Seiko

Τα 140 χρόνια της γιορτάζει φέτος η Seiko και στα events με τα οποία πλαισιώνει τα γενέθλιά της περιλαμβάνεται μια έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο πολυκατάστημα Wako, το πιο αναγνωρίσιμο ίσως τοπόσημο στη λαμπερή Ginza και σημείο όπου γεννήθηκε η ίδια η εταιρεία.

Εξαιρετικά περιεκτική και ενδιαφέρουσα, η έκθεση καλύπτει όλο το φάσμα της πλούσιας και πολύπλευρης ιστορίας του ιαπωνικού κολοσσού. Στο κέντρο της βρίσκεται μια XL εγκατάσταση η οποία εικονίζει το Laurel, το πρώτο ιαπωνικό ρολόι χειρός, που κατασκευάστηκε από τη Seiko το 1913, πλαισιωμένο από μοντέλα-σταθμούς στην ιστορία της.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν αντίγραφα ρολογιών που κάηκαν στη φωτιά που έκανε στάχτη το εργοστάσιο της Seiko στον Μεγάλο Σεισμό του Κάντο το 1923 (σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας εποχής της), έργα τέχνης που αφηγούνται την ιστορία του Wako στο πέρασμα των χρόνων, τα όργανα χρονομέτρησης υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιήθηκαν στις παγκόσμιες αθλητικές συναντήσεις όπου η manufacture υπηρέτησε ως επίσημος χρονομέτρης (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου) και, φυσικά, τα φετινά επετειακά μοντέλα Seiko και Grand Seiko.

Για όσους δεν επισκεφθούν την έκθεση, η manufacture προσφέρει ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον tour με ξεναγό τον πρόεδρο της Seiko Watch Corporation, Akio Naito, ο οποίος, αφού δείξει τα σημαντικότερα εκθέματα, αποχαιρετά το κοινό κάτω από τον εμβληματικό πυργίσκο με το ρολόι της Seiko, που δεσπόζει στην καρδιά της Ginza, του πυρήνα της ιαπωνικής μόδας και σύγχρονης κουλτούρας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Seiko εδώ.

Aποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Chopard L.U.C. Lunar One