Οι ανώνυμες φιγούρες του AUTO MOAI έρχονται στον καμβά της Seiko

Η συνεργασία της Seiko και του AUTO MOAI αποτυπώνεται σε δύο νέα ρολόγια, τα οποία εκφράζουν πλήρως την “κοσμοθεωρία” του καλλιτέχνη, στολισμένα με δύο νέα έργα της “ανώνυμης” τέχνης του.

O AUTO MOAI είναι ένας Ιάπωνας καλλιτέχνης ο οποίος εκθειάζει μέσα από το έργο του την «ανωνυμία». Οι απρόσωπες, γυναικείες επί των πλείστων, φιγούρες των σχεδίων του έχουν στολίσει μεταξύ άλλων γνωστές μάρκες ρούχων, βιβλία, skateboards και φυσικά αμέτρητους πίνακες, και συμβολίζουν τις σχέσεις των σύγχρονων ανθρώπων.

Η Seiko συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον καλλιτέχνη για δύο μοναδικά μοντέλα Seiko 5 Sports τα οποία εκφράζουν πλήρως την ιδέα του για έναν φανταστικό κόσμο όπου όλοι είναι ανώνυμοι. Βέβαια, η φήμη του καλλιτέχνη, ειδικά ανάμεσα στο νεανικό κοινό, κάθε άλλο παρά ανώνυμα καθιστούν τα δύο νέα συλλεκτικά μοντέλα της Seiko, με τα σχέδια τους να τραβούν κατευθείαν τα μάτια.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης, ο οποίος πάντα κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμό του, χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά Seiko 5 Sports ρολόγια ως καμβά για το τελευταίο του έργο, δύο κομμάτια περιορισμένης έκδοσης που φέρουν στο καντράν τους τη φιγούρα ενός προσώπου χωρίς πρόσωπο.

Οι δείκτες και οι κάσες και των δύο ρολογιών είναι από ανοξείδωτο ατσάλι στα 42,5mm και είναι στολισμένα με τις “Faceless Figures” του καλλιτέχνη, ενώ τα δερμάτινα λουράκια είναι και αυτά τυπωμένα με έργα τέχνης σχεδιασμένα αποκλειστικά για αυτό το project. Οι εμφανείς διαφορές ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο μοντέλο, είναι βασικά η “αρνητική” απόδοση του ίδιου σχεδίου, αν και το μαύρο μοντέλο θα είναι ακόμη πιο περιορισμένης κυκλοφορίας από το λευκό.

Και τα δύο ρολόγια είναι αδιάβροχα στα 100 μέτρα και χρησιμοποιούν τον αυτόματο μηχανισμό 3Hz 4R36 της Seiko, ο οποίος προσφέρει power reserve 41 ωρών, ενώ το σχέδιο που στολίζει το back, είναι πρωτότυπο και ξεχωριστό για τα δύο μοντέλα, και δημιουργείται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της «σκληρής επίστρωσης» της Seiko.

Κάθε κομμάτι είναι αριθμημένο και έρχεται μέσα σε μια μοναδική συσκευασία, ένα κουτί το οποίο θυμίζει «βιβλίο τέχνης», και περιλαμβάνει στο εξώφυλλό του τυπωμένο ολόκληρο το σχέδιο που έχει προσαρμοστεί στο λουράκι.

Ο AUTO MOAI, που ασχολείται με τη σιωπηρή σχέση μεταξύ των ανθρώπων στο δρόμο, πετυχαίνει να φέρει σε αυτά τα μοντέρνα μοντέλα της Seiko την ανωνυμία που υπονοεί η δουλειά του, χωρίς σχεδόν καμία πληροφορία για την ταυτότητά του, εκτός από το έτος γέννησής τους το 1990. Η ανακάλυψη του καλλιτέχνη ήρθε όταν οι ανώνυμες φιγούρες του χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά στη φθινοπωρινή συλλογή 2018-19 της νεανικής μάρκας Supreme.

Τα Seiko 5 Sports AUTO MOAI Limited Editions κυκλοφορούν επίσημα στις 14 Μαΐου, με τιμή περίπου 750 ευρώ, με το λευκό SRPG43 να περιορίζεται σε 1.500 τεμάχια και να διατίθεται μέσω των αντιπροσώπων της Seiko, ενώ το μαύρο SBSA125 θα είναι πιο περιορισμένο, μόνο σε 300 κομμάτια, και θα πωλείται αποκλειστικά μέσω των μπουτίκ της Seiko.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Seiko εδώ.

Aντιπρόσωπος: RIST Hellas 

More Stories
H Omega και η Goodplanet μαζί για το καλό του πλανήτη