Το Oyster Perpetual Lady-Datejust της Rolex είναι το απόλυτο ρολόι της σύγχρονης γυναίκας

Αγέραστο παρά τα 63 χρόνια του, το Lady-Datejust γεννήθηκε το 1957, σε μια εποχή που άλλαζε η ίδια η γυναίκα.

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις της ήταν η ακρίβεια και η αξιοπιστία που ως τότε απολάμβανε σχεδόν αποκλειστικά το ανδρικό κοινό του ρολογιού. Μια επιθυμία που γρήγορα εισάκουσε ο ιδρυτής της Rolex, Hans Wilsdorf, αναλαμβάνοντας να δημιουργήσει το ρολόι που θα προωθούσε περαιτέρω τη γυναικεία ανεξαρτησία. Σύμβολο αυτοπεποίθησης με θηλυκές γραμμές, το Lady-Datejust ενσωμάτωνε την εμπειρία δεκαετιών και όλες τις καινοτομίες της Rolex.

Φορέθηκε από σπουδαίες γυναίκες όπως η υδροβιολόγος και εξερευνήτρια για το National Geographic, Sylvia Earle, η πρωταθλήτρια του γκολφ Annika Sörenstam και η σταρ της όπερας Dame Kiri Te Kanawa. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, η νέα γενιά γυναικών κατακτά δυσπρόσιτες κορυφές με ένα Lady-Datejust ως αχώριστο σύντροφο: από τη διάσημη πιανίστα Yuja Wang μέχρι την πρωταθλήτρια του τένις Garbine Muguruza, τη βιολόγο Emma Camp η οποία εργάζεται για την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων και τη δεξιοτέχνη του σιτάρ Anoushka Shankar.

H διάσημη πιανίστα Yuja Wang

Το σύγχρονο Lady-Datejust προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει μια γυναίκα. Με ιδανικές θηλυκές αναλογίες, έχει κάσα Oyster διαμέτρου 28mm, εγγυημένα στεγανή ως τα 100μ. Το μεσαίο τμήμα της είναι κατασκευασμένο από Oystersteel, ένα αποκλειστικό στη Rolex κράμα ατσαλιού με υψηλή αντοχή στη διάβρωση, ή από χρυσό 18Κ. Το καπάκι με τις χαρακτηριστικές πτυχώσεις είναι ερμητικά βιδωμένο με ειδικό εργαλείο, που προσφέρει πρόσβαση στον μηχανισμό μόνο στους εξειδικευμένους τεχνίτες της manufacture, ενώ τη στεγανότητα διασφαλίζει και το σύστημα διπλής προστασίας Twinlock που εξοπλίζει την κορώνα. Στοιχείο που δεν λείπει ποτέ είναι ο φακός Cyclops στο -πρακτικά αχάρακτο- κρύσταλλο ζαφειριού, που διευκολύνει την ανάγνωση της ένδειξης της ημερομηνίας στο 3.

H υδροβιολόγος και εξερευνήτρια για το National Geographic, Sylvia Earle

Ο μηχανισμός που εξοπλίζει το Lady-Datejust είναι ο αυτόματος Caliber 2236, o οποίος μένει σταθερά στην παραγωγή από το 2014. Ανεπτυγμένος και κατασκευασμένος in-house, είναι ένα τέλειο δείγμα τεχνολογίας Rolex, καθώς πλαισιώνεται από σειρά ευρεσιτεχνιών της manufacture.

Στις αρετές του συγκαταλέγονται το παραγωγής in-house ελατήριο από πυρίτιο Syloxi, που προσφέρει υψηλή σταθερότητα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τα χτυπήματα, το υψηλής απόδοσης σύστημα απορρόφησης κραδασμών Paraflex και, φυσικά, ο ρότορας Perpetual που προσφέρει σταθερή ενέργεια – με το power reserve να ανέρχεται στις 55 ώρες. Βεβαίως, όπως όλοι οι μηχανισμοί Rolex, είναι χρονόμετρο με πιστοποίηση από τον COSC.

Η μεγάλη γκάμα παραλλαγών καθιστά το κάθε Lady-Datejust ένα ρολόι που αντανακλά την προσωπικότητα της γυναίκας που το φοράει. Το καντράν του έρχεται σε ποικιλία υλικών και μοτίβων, ενώ οι ενδείξεις των ωρών παίρνουν τη μορφή αραβικών ή ρωμαϊκών αριθμών, λαμπερών διαμαντιών ή απλών απλικών. Η πλούσια χρωματική παλέτα περιλαμβάνει το signature χρώμα της σαμπάνιας, αλλά και ασημί, λευκό, ακόμη και ροζ. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζουν τα καντράν από mother of pearl σε φυσικές αποχρώσεις, αλλά και εκείνα που είναι pavé με διαμάντια και αναδεικνύουν τη δεξιοτεχνία της Rolex στο gem-setting. Η στεφάνη που τα πλαισιώνει έρχεται με τη σειρά της σε τρεις εκδοχές: θολωτή, πτυχωτή ή σεταρισμένη με διαμάντια.

Φυσικά, το Lady-Datejust έρχεται σε ποικιλία μεταλλικών κραμάτων – όλα προερχόμενα από το in-house χυτήριο της Rolex: Oystersteel, κίτρινο, λευκό και Everose χρυσό 18Κ, ενώ δεν λείπουν οι δίχρωμες εκδοχές Rolesor, που συνδυάζουν το Oystersteel με ένα από τα τρία χρώματα του χρυσού. Η κάσα Oyster συνδυάζεται με τρία είδη μπρασελέ: Oyster με κούμπωμα Oysterclasp και Jubilee ή President με κούμπωμα Crownclasp.

Όλα φέρουν σύστημα επέκτασης Easylink, για τέλεια εφαρμογή στον καρπό. Σημειώνουμε πως, όπως όλα τα ρολόγια Rolex, το Lady-Datejust συνοδεύεται από την ειδική πράσινη σφραγίδα, που πιστοποιεί το status του ως Superlative χρονόμετρο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ρολόι έχει περάσει με επιτυχία μια σειρά αυστηρών ελέγχων, που γίνονται στα εργαστήρια της manufacture, με τη βοήθεια ειδικά ανεπτυγμένων μηχανημάτων και σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια για την άριστη απόδοση στους τομείς της ακρίβειας (με ανοχή απόκλισης τα μόλις +/-2 δευτερόλεπτα/ημέρα), του power reserve, της στεγανότητας και του αποτελεσματικού κουρδίσματος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Aντιπρόσωπος: Rolex S.A.

More Stories
Ολοκλήρωση διαγωνισμού Chopard-Diana