Oyster Perpetual Air-King

Rolex: Oyster Perpetual Air-King

Ίσως το Air-King να μην είναι τόσο αναγνωρίσιμο όσο ένα GMT-Master, ένα Submariner ή ένα Day-Date. Είναι, όμως, ένα από τα μακροβιότερα ρολόγια της Rolex, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1945, ακολουθώντας μια σειρά μοντέλων «Air» που κατασκεύαζε η Rolex για τους πιλότους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και είναι ένα ρολόι που, στο πέρασμα των χρόνων, έχει αλλάξει εμφάνιση, διατηρώντας ωστόσο τη στιβαρότητα, την αξιοπιστία και την ευελιξία του. Χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής του είναι το ολόμαυρο λακαριστό καντράν, που συνδυάζει τους ευμεγέθεις αριθμούς 3, 6 και 9 για τις ώρες με την ευδιάκριτη κλίμακα για τα λεπτά και τον δευτερολεπτοδείκτη σε στυλ Lollipop στο signature πράσινο της manufacture.

Oyster Perpetual Air-King

Το φετινό Air-King έρχεται βελτιωμένο σε μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: η κάσα έχει ανασχεδιαστεί με γνώμονα το design των μοντέλων που ανήκουν στην κατηγορία Professional, ενώ στην κλίμακα των λεπτών έχει προστεθεί ένα «0» μπροστά από το 5, ώστε όλες οι βαθμίδες να είναι πλέον διψήφιες. Για πρώτη φορά στη συλλογή Air-King, το μπρασελέ Oyster ενισχύεται με κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock, ενώ βελτιωμένες είναι και οι αναλογίες του, με φαρδύτερους μεσαίους συνδέσμους. Επιπλέον, το νέας γενιάς Air-King φέρει ενδείξεις και δείκτες ενισχυμένους με Chromalight, για άριστη αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι. Κατασκευασμένη από ανθεκτικό Oystersteel, η κάσα έχει διάμετρο 40mm.

Oyster Perpetual Air-King

Είναι εγγυημένα αδιάβροχη ως τα 100μ. χάρη στον ενσωματωμένο φυλακτήρα και το διπλό σύστημα στεγανότητας Twinlock που προστατεύουν τη βιδωτή κορώνα της, αλλά και χάρη στο ερμητικά βιδωμένο πτυχωτό καπάκι της. Το νέο Air-King λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 3230, ο οποίος φέρει πιστοποίηση Superlative Χρονομέτρου, προσφέροντας ακρίβεια με εύρος απόκλισης από -2 ως + 2 δευτερόλεπτα/ημέρα. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 31 λίθους και προσφέρει power reserve 70 ωρών, ενώ υποστηρίζει λειτουργία stop seconds. Στοιχείο των συλλογών Rolex από το 2020, είναι βελτιωμένος με το πατενταρισμένο escapement Chronergy της manufacture, ελατήριο τυμπάνου Parachrom, σύστημα απορρόφησης κραδασμών Paraflex και ρότορα Perpetual.

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

 

More Stories
Καλοκαιρινές προτάσεις από την Michael Kors