Το Heritage SLGH013 από την Grand Seiko

Η μάρκα αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό 44GS με ένα εντυπωσιακό μοντέλο Heritage

Αυτό το μοντέλο είναι ένας γλαφυρός φόρος τιμής στο ξακουστό 44GS, το ρολόι με το οποίο ο σχεδιαστής Taro Tanaka προσδιόρισε, εν έτει 1967, το στυλ της Grand Seiko: έναν σχεδιαστικό κώδικα που ένωσε την ιαπωνική ταυτότητα της μάρκας με τους κανόνες της κλασικής ωρολογοποιίας. Φέτος, 55 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το 44GS συνεχίζει να εμπνέει τους σχεδιαστές της manufacture, οι οποίοι δημιούργησαν ένα καλαίσθητο ρολόι με προσεγμένες λεπτομέρειες, που προδίδει εύκολα την καταγωγή του.

Με τη διάμετρο εκσυγχρονισμένη στα 40mm, η κάσα του και, για πρώτη φορά σε μοντέλο κανονικής παραγωγής της Grand Seiko, το μπρασελέ του είναι κατασκευασμένα από Ever-Brilliant Steel, ένα κράμα ατσαλιού που προσφέρει ιδιαίτερη λάμψη, αντοχή στο φθορά και μακροζωΐα. To γυάλισμα του μετάλλου σύμφωνα με την τεχνική Zaratsu προσφέρει ένα ιδεώδες και χωρίς παραμορφώσεις πλαίσιο για το υπέροχο καντράν, στο γαλάζιο του πάγου, διακοσμημένο με μοτίβο εμπνευσμένο από την υφή του χιονιού που λιώνει στο όρος Iwate, όπου βρίσκεται το Grand Seiko Studio Shizukuishi.

Το ιδιαίτερο χρώμα και την παγωμένη υφή του τονίζει περαιτέρω ο δευτερολεπτοδείκτης από κυανωμένο ατσάλι. Έργο τέχνης είναι και ο υψηλής συχνότητας αυτόματος Caliber 9SA5, ο οποίος είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Εκτελεί 36.000 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 47 λίθους και έχει power reserve 80 ωρών, προσφέροντας ακρίβεια με εύρος απόκλισης από +5 ως -3 δευτερόλεπτα/ημέρα. Το ρολόι αποτελεί μέρος των μόνιμων συλλογών της Grand Seiko. Είναι αδιάβροχο ως τα 100μ.

Διάθεση: Grand Seiko

More Stories
Η Rolex στα Όσκαρ