Οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης δίνουν τον όρκο τους σε ένα συλλεκτικό ρολόι της Roger Dubuis

Η manufacture επιστρέφει σ’ ένα από τα πιο αντικομφορμιστικά μοντέλα της, αφιερωμένο στον θρύλο των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης.

Ρολόι στο οποίο η τεχνική υπηρετεί την αισθητική και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, το νέο Knights of the Round Table έχει εντυπωσιακό τρισδιάστατο καντράν: πυρήνας του είναι μια κατακόκκινη καρδιά από γυαλί Murano από το οποίο εκτείνονται 24 γλυπτά μπλοκ από λευκό χρυσό και σκούρο γκρι σμάλτο εναλλάξ.

Στις άκρες των χρυσών μπλοκ, στις θέσεις των ενδείξεων των ωρών, στέκονται οι χυτές μινιατούρες 12 ιπποτών, με τα ξίφη τους προτεταμένα. Είναι φιλοτεχνημένες από ροζ χρυσό, χαραγμένες και φινιρισμένες με το χέρι, και έχουν ύψος μόλις 7mm. Το εκφραστικό αυτό σκηνικό πλαισιώνεται από κάσα με τη signature στεφάνη της σειράς Excalibur, αμφότερες κατασκευασμένες από δαμασκηνό τιτάνιο, με χαρακτηριστικά «νερά» που παραπέμπουν στις λάμες των δαμασκηνών σπαθιών που κράδαιναν οι Σαρακηνοί τον μεσαίωνα.

Ξεκινώντας με ένα μπλοκ από δαμασκηνό τιτάνιο -δύο φορές ελαφρύτερο αλλά 30% πιο ανθεκτικό από το ατσάλι- η κάσα και η στεφάνη παίρνουν σχήμα και, κατόπιν, βυθίζονται σ’ ένα όξινο λουτρό που αποκαλύπτει το δυναμικό μοτίβο των σύγχρονων ιπποτών. Το διακριτικό φινίρισμα του μετάλλου γίνεται σύμφωνα με τις τεχνικές που οι ωρολογοποιοί της Roger Dubuis εφαρμόζουν στους μηχανισμούς της, ακολουθώντας τα κριτήρια της Σφραγίδας της Γενεύης.

Στην οπίσθια όψη της κάσας βρίσκουμε χαραγμένο τον όρκο αφοσίωσης των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης στον βασιλιά Αρθούρο: «Γύρω από αυτή την Τράπεζα συνεδριάζουν ισότιμα οι πιο ανδρείοι ιππότες. Ξεκινούν σε αναζήτηση της περιπέτειας, της διόρθωσης των αδικιών, της προστασίας των αδυνάμων και της ταπείνωσης των υπερηφάνων». Το σύνολο ολοκληρώνει ιδανικά ένα vintage γκρι λουράκι με κόκκινα εξώραφα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Roger Dubuis εδώ

More Stories
Νέο βίντεο για το Hamilton Khaki Pilot X-Patrol