Premium Economy Class από τη Lufthansa

Τα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ 2014 στο Βερολίνο αποτελούν το σκηνικό για μια παγκόσμια πρεμιέρα: η νέα Premium Economy Class της Lufthansa παρουσιάζεται σήμερα στους ειδικούς της αγοράς. Οι κρατήσεις στη νέα αυτή θέση, που αρχικά θα προσφέρεται για πτήσεις με αεροσκάφη Boeing 747-8, θα ξεκινήσουν από το Μάιο και θα αφορούν ταξίδια που θα πραγματοποιούνται από το Νοέμβριο του 2014. Σταδιακά και σε διάστημα 12 μηνών όλος ο στόλος διηπειρωτικών πτήσεων θα εξοπλιστεί με τα νέα καθίσματα.

Το νέο προϊόν θα επιτρέψει στη Lufthansa να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις πολλών επιβατών που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής και επί του παρόντος επιλέγουν την Economy Class ή αντίστοιχη κατηγορία θέσης άλλων αεροπορικών εταιριών.

Με την ενσωμάτωση της νέας Business Class με τα καθίσματα που μετατρέπονται σε πλήρως οριζόντιο κρεβάτι, το κενό μεταξύ Economy και Business Class της Lufthansa διευρύνθηκε, δημιουργώντας κατά συνέπεια τις προϋποθέσεις για τη νέα Premium Economy Class, η οποία προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη άνεση καθώς και πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά. Ωστόσο σε επίπεδο τιμών προσεγγίζει περισσότερο την Economy παρά την Business Class. Παράλληλα με την κίνηση αυτή για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια η Lufthansa παρουσιάζει μια εντελώς καινούρια κατηγορία θέσεων.

50% περισσότερος χώρος και «γερμανική τεχνολογία»

Τα νέα καθίσματα σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την εταιρία müller/romca Industrial Design στο Κίελο και κατασκευάστηκαν από την εταιρία ZIM Flugsitz, που εδρεύει κοντά στη λίμνη της Κωνσταντίας. Ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους, τα καθίσματα είναι μέχρι και 3 εκατοστά φαρδύτερα και προσφέρουν περισσότερο ιδιωτικό χώρο και κατά περίπου 10 εκατοστά περισσότερο χώρο στο πλάι, καθώς κάθε κάθισμα διαθέτει πλατύ υποβραχιόνιο και χωρίζεται από το διπλανό με μια κεντρική κονσόλα. Η κλίση της πλάτης του καθίσματος είναι ακόμα μεγαλύτερη και η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων είναι σημαντικά πιο ευρύχωρη, φθάνοντας τα 97 εκατοστά. Αποτέλεσμα της εργονομίας αυτής είναι να έχουν οι επιβάτες περίπου μιάμιση φορά περισσότερο χώρο από ό,τι στην Economy Class. Τα προσκέφαλα του καθίσματος προσαρμόζονται απόλυτα στο επιθυμητό ύψος και διπλώνουν στο πλάι, προσφέροντας επιπλέον άνεση και υποστήριξη. Τα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος υποπόδια που υπάρχουν από τη δεύτερη σειρά και εξής και τα υποστηρικτικά ποδιών με αναβαθμισμένα υποπόδια που για τεχνικούς λόγους προσφέρονται στην πρώτη σειρά, προσφέρουν επιπλέον άνεση. Μερικά ακόμα πρακτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τα καθίσματα, όπως είναι η βάση για μπουκάλι με νερό, η πρίζα και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, συνεισφέρουν σε ένα χαλαρό και ευχάριστο ταξίδι.

Επιπλέον υπηρεσίες για τους επιβάτες της Premium Economy

Με δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς 2 αποσκευών βάρους 23 κιλών έκαστη, οι επιβάτες μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με διπλάσιες αποσκευές συγκριτικά με το επιτρεπόμενο όριο της Economy Class. Παράλληλα, καταβάλλοντας επιπλέον 25 Ευρώ, μπορούν να απολαμβάνουν την άνεση των Lufthansa Business Lounges πριν την αναχώρησή τους. Στο παρελθόν, η πρόσβαση στις αίθουσες αναμονής επιτρεπόταν μόνο σε πελάτες που είναι κάτοχοι καρτών status του προγράμματος Miles & More και δεν υπήρχε δυνατότητα εισόδου έναντι πληρωμής. Οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης, καθώς και οι κανονισμοί χειραποσκευών παραμένουν ίδιες με της Economy Class.

Οι Premium Economy επιβάτες θα απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες εν πτήσει: κατά την υποδοχή τους προσφέρεται ποτό καλωσορίσματος, ενώ σε κάθε κάθισμα θα βρουν ατομικό μπουκάλι με νερό καθώς και νεσεσέρ με πρακτικά αξεσουάρ για το ταξίδι. Εξίσου αντιπροσωπευτικά της νέας αυτής ταξιδιωτικής θέσης είναι και τα γεύματα που προσφέρονται στο μενού, που σερβίρονται σε πορσελάνινα σκεύη.

Οι επιβάτες μπορούν να πλοηγούνται σε ένα εκτενές ψυχαγωγικό πρόγραμμα εν πτήσει, χρησιμοποιώντας την ατομική οθόνη αφής που είναι ενσωματωμένη στο μπροστινό τους κάθισμα ή με τη χρήση τηλεχειριστηρίου, που χρησιμεύει και ως χειριστήριο για video games. Οι οθόνες είναι κατά τουλάχιστον 2 ίντσες μεγαλύτερες από αυτές της Economy Class, 11- 12 ίντσες (28- 30 εκ.), ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους. Οι ψυχαγωγικές υπηρεσίες συμπληρώνονται από μια μεγάλη επιλογή περιοδικών και εφημερίδων.

Έως και 52 καθίσματα, ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές

Η Lufthansa Premium Economy Class καταλαμβάνει ένα απόλυτα διακριτό χώρο εντός της καμπίνας, μεταξύ Business και Economy Class. Χαρακτηρίζεται από κορυφαίο σχεδιασμό και διαθέτει, ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους, από 21 έως 52 καθίσματα. Η εγκατάσταση της νέας αυτής κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από το φετινό φθινόπωρο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015. Ο πρώτος στόλος που θα εξοπλιστεί με τα νέα αυτά καθίσματα θα είναι τα Boeing 747-8.

Το κόστος ναύλου της νέας Premium Economy Class θα προσεγγίζει περισσότερο το ναύλο της Economy παρά της Business Class – ένα εισιτήριο με επιστροφή προς διηπειρωτικό προορισμό / προς τις χώρες του Βορείου Ατλαντικού ή προς την Ασία θα κοστίζει κατά μέσο όρο επιπλέον 600 Ευρώ.

5 Αστέρων: Η Premium Economy Class σημαντικό μέρος της στρατηγικής της εταιρείας

Η ολοκλήρωση της Premium Economy Class θα συμπληρώσει τις πολλές βελτιώσεις που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Lufthansa ως το 2015 σε όλες τις κατηγορίες θέσεων, τόσο εντός των αεροσκαφών της όσο και επί εδάφους. Έως τότε, ολόκληρος ο στόλος διηπειρωτικών πτήσεων θα έχει εξοπλιστεί με τη νέα First και Business Class – με την τοποθέτηση 7.000 νέων καθισμάτων στα αεροσκάφη του στόλου της εταιρίας. Παράλληλα με την εσωτερική διαμόρφωση των αεροσκαφών, θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες εδάφους. Στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μιας αφοσιωμένης αεροπορικής εταιρίας που κατανοεί απόλυτα τις έννοιες της υπηρεσίας και της φιλοξενίας.

More Stories
Η Meistersinger τιμά τη Βασίλισσα Ελισσάβετ