Πόσα Apple Watch πωλήθηκαν;

Η Apple είναι μια εταιρεία που δεν δίνει εύκολα τα επίσημα στοιχεία από τις πωλήσεις των συσκευών της, αλλά η Strategy Analytics σκιαγραφεί την εικόνα της εμπορικής πορείας του Apple Watch. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics, το Apple Watch έχει κατακτήσει το 75% της παγκόσμιας αγοράς smartWatch κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2015. Συνολικά, οι πωλήσεις των smartWatches ανέβηκαν κατά 457% κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους, αγγίζοντας συνολικά τα 5 εκατομμύρια συσκευές. 

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Strategy Analytics μιλούν για πωλήσεις 4 εκατομμυρίων συσκευών Apple Watch σε 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η Samsung εκτιμάται ότι πούλησε 0,4 εκατομμύρια SmartWatches, που αντιστοιχεί σε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 8% σε παγκόσμιο επίπεδο. Από όλα τα smartWatches που πωλούνται, τα 8 στα 10 είναι Apple και Samsung. 

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την έκθεση της Strategy Analytics με τίτλο “Global SmartWatch Vendor Marketshare in Q2 2015”. 

More Stories
Τα high-tech βιβλία του μέλλοντος