Παρουσιάστηκε το Samsung Galaxy Gear

Το νέο smartWatch της Samsung είναι πλέον γεγονός, καθώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μόλις ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίασή του στο πλαίσιο της έκθεσης IFA στο Βερολίνο.

To Samsung Galaxy Gear είναι μία συσκευή, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τα Galaxy smartphones και tablets της Samsung. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας επεξεργαστής 800 MHz, ενώ έχει οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED με διαγώνιο 1,63 ίντσες και ανάλυση 320×320 pixels. Οι διαστάσεις του είναι 36.8 x 56.6 x 11.1 mm και το βάρος του 73.8 g.

Έχει λουράκι από rubber στο κούμπωμα του οποίου έχουν προσαρμοστεί τα ηχεία και το μικρόφωνο προκειμένου να μπορεί ο κάτοχός του να κάνει κλήσεις απλώς φέρνοντάς το κοντά στο κεφάλι του, ενώ στη μία πλευρά του rubber υπάρχει και μία κάμερα με φακό 1,9 Megapixels και autofocus ενσωματωμένη. Η κάσα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ θα σας κάνει να ξεχάσετε το smartphone στην τσέπη σας, αφού επικοινωνεί με αυτό ασύρματα και εκτελεί όλες τις λειτουργίες που θα κάνατε με αυτό.

Δέχεται φωνητικές εντολές και έχει ενσωματωμένο accelerometer προκειμένου να καταλαβαίνει τη θέση του στον χώρο. Η Samsung υπόσχεται 25 και παραπάνω ώρες αυτονομίας, επομένως μπορεί να συντροφεύει τον κάτοχό του μία ολόκληρη ημέρα χωρίς φόρτιση.

More Stories
From Smart to Watch από την Daniel Wellington