Panerai Luminor Chrono Monopulsante GMT Blu Notte: Ένας χρονογράφος αξιώσεων

Συνδυάζοντας ιδανικά το ιταλικό design με την τεχνική του Laboratorio di Idee, η νέα πρόταση της Panerai είναι ένας χρονογράφος monopoussoir με column wheel, που συνοδεύεται από λειτουργία GMT.

Την προσοχή μας αξίζει πρώτα απ’ όλα ο μηχανισμός που το εξοπλίζει: ο κουρδιστός στο χέρι Caliber P.2004 είναι ο πρώτος in-house μηχανισμός χρονογράφου της μάρκας, ο οποίος λανσαρίστηκε το 2007 και παραμένει η επιτομή της τεχνογνωσίας της, προσφέροντας ένα σετ λειτουργιών που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνες των συμβατικών χρονογράφων.

Αποτελούμενος από 321 εξαρτήματα, εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 29 λίθους και προσφέρει εντυπωσιακό power reserve 8 ημερών, υποστηρίζοντας επιπλέον ένδειξη ημέρας/νύχτας και γραμμική ένδειξη του power reserve. Διαμέτρου 44mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από μαύρο κεραμικό (οξείδιο του ζιρκονίου) με ομοιόμορφο ματ φινίρισμα, ενώ το πίσω μέρος της είναι από τιτάνιο με επικάλυψη DLC σε μαύρο χρώμα, με παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού.

Το poussoir με το οποίο ο χρήστης ελέγχει τις λειτουργίες start, stop και reset του χρονογράφου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κάσας, στο 8, σε ισορροπία με τον χαρακτηριστικό φυλακτήρα της κορώνας. Το καντράν έρχεται σε ελκυστική απόχρωση midnight blue, με φινίρισμα Satiné Soleil και τη χαρακτηριστική στην Panerai δομή σάντουιτς. Δείκτες και ενδείξεις είναι ενισχυμένοι με Super-LumiNova με φωσφορισμό σε πράσινο χρώμα. Αδιάβροχο ως τα 100μ., το ρολόι φοράει σκούρο μπλε λουράκι από calfskin, ενώ συνοδεύεται από ασορτί λουράκι από rubber και το ειδικό εργαλείο για την εναλλαγή τους. Διατίθεται σε limited edition 200 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ. 

More Stories
H ανανεωμένη “νυχτερινή” εκδοχή του Nomos Tangente Neomatik 41