Η Oris αποκαλύπτει το Big Crown Hölstein Edition 2021

Το Big Crown είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ρολόγια της Oris. Παίρνοντας το όνομά του από την ευμεγέθη κορώνα του, που επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό του κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι παρόν στις συλλογές της από το 1938, οπότε παρουσιάστηκε ως κατεξοχήν εργαλείο για πιλότους.

Χαρακτηριστικό του είναι η αναλογική ένδειξη της ημερομηνίας, με τη βοήθεια ενός κεντρικού δείκτη και της κατάλληλα διαβαθμισμένης κλίμακας στην περίμετρο του καντράν. Το Hölstein Edition 2021, που παρουσιάστηκε από την Oris την 1η Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων της, φέρνει στο παρόν το προπολεμικό πρωτότυπο, μ’ ένα μοντέλο που συνδυάζει vintage σχεδιαστικά στοιχεία και έναν ολοκαίνουργιο in-house μηχανισμό: τον αυτόματο Caliber 403 ο οποίος, βασισμένος στον Caliber 400, μοιράζεται με αυτόν τα ίδια εξελιγμένα χαρακτηριστικά: power reserve 5 ημερών, υψηλά επίπεδα αντοχής στον μαγνητισμό και ακρίβεια με εύρος απόκλισης -3/+5 δευτερολέπτων/ημέρα.

Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και φέρει 24 λίθους, ενώ υποστηρίζει ώρα, λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα και αναλογική ένδειξη ημερομηνίας, προσφέροντας επιπλέον λειτουργία stop seconds. Κατασκευασμένη από ατσάλι, η κάσα έχει διάμετρο 38mm. Η χαρακτηριστική πτυχωτή στεφάνη της σειράς Big Crown έχει δώσει τη θέση της σε μια επίπεδη με πιο αδρές γραμμές, ενώ το πίσω μέρος της φιλοξενεί το εγχάρακτο πορτρέτο της μικρής αρκούδας της Oris.

Το καντράν έρχεται σε γκρίζο χρώμα, το οποίο αντανακλά τις βιομηχανικές μεθόδους που ανέπτυξε η Oris κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, ενώ οι νέοι αραβικοί αριθμοί βασίζονται σε vintage μοντέλα από το αρχείο της μάρκας. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 50μ. και φοράει γκρίζο δερμάτινο λουράκι. Διατίθεται σε limited edition 250 κομματιών, σε καλαίσθητο κουτί από ξύλο κερασιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την Orisεδώ

Αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Rolex: Oyster Perpetual Air-King