Η Oris παρουσιάζει το πρώτο καντράν της από cloisonné σμάλτο!

Η Oris ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας δεύτερης περιορισμένης έκδοσης αφιερωμένη στην ιστορία του Sun Wukong, γνωστού και ως “Monkey King”, ενός από τους πρώτους και πιο εμβληματικούς ήρωες στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων της Άπω Ανατολής.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Shanghai Animation Film Studio Co, αυτό το νέο μοντέλο είναι το πρώτο ρολόι της Oris που διαθέτει ένα χειροποίητο καντράν από σμάλτο διακοσμημένο με την τεχνική cloisonné. Το νέο Sun Wukong Artist Edition διαθέτει ένα μοναδικό καντράν διακοσμημένο με έναν «πίνακα» σε σμάλτο, ζωγραφισμένο με την τεχνική cloisonné. Απεικονίζει το υποβρύχιο παλάτι του Dragon King (κάπου εκεί ο ήρωας βρίσκει το μαγικό του όπλο) όπως ακριβώς φαίνεται και στο φημισμένο κινεζικό κινούμενο σχέδιο του 1961, «The Monkey King: Uproar in Heaven».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Oris χρησιμοποιεί καντράν από σμάλτο διακοσμημένο με την cloisonné τεχνική στα ρολόγια της. H cloisonné είναι μια ιδιαίτερη και σπάνια τεχνική διακόσμησης αντικειμένων που συνήθως συνδέεται με τα πιο διάσημα maisons ωρολογοποιίας. Κάθε καντράν των νέων συλλεκτικών Oris είναι μοναδικό απεικονίζοντας όλα την είσοδο στο επιβλητικό Dragon King’s Palace από την ταινία.

Το νέο μοντέλο ακολουθεί τις γραμμές της περσινής έκδοσης Oris Sun Wukong Limited Edition (σε 2.000 κομμάτια), η οποία ήταν βασισμένη επίσης στο μοντέλο Aquis, με τα χαρακτηριστικα ημι-ενσωματωμένα lugs της συλλογής, τα σφιχτοδεμένα πλαϊνά της κάσας και το βαθύ μπλε του ωκεανού να κυριαρχούν στον τελικό σχεδιασμό ενός μοντέλου που απαθανατίζει τις περιπέτειες ενός κλασικού κινέζικου ήρωα κινουμένων σχεδίων.

Το ρολόι φιλοξενεί τον εξαιρετικά αντιμαγνητικό αυτόματο μηχανισμό Calibre 400 με power reserve 120 ωρών και είναι περιορισμένο σε 72 αριθμημένα κομμάτια, ένα νούμερο που συμβολίζει τον αριθμό των μορφών με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί ο μυθικός Sun Wukong.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ

Αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
Η επιτυχία του GPHG Academy