Oris Artix Pointer Moon

H Oris παρουσιάζει μία νέα προσθήκη στην οικογένεια μοντέλων Artix, το Pointer Moon το οποίο έχει στο εσωτερικό του τον μηχανικό μηχανισμό Oris 761, με αυτόματο κούρδισμα. 

Το διαφορετικό με αυτόν τον μηχανισμό είναι ότι εκτός από την ώρα, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και την ημερομηνία, δείχνει και τις φάσεις της Σελήνης, αλλά όχι με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αντί για ένα ξεχωριστό παράθυρο ή υποκαντράν, οι φάσεις της Σελήνης εμφανίζονται με έναν δείκτη που δείχνει τα ανάλογα σύμβολα στη περιμετρικά του καντράν. Ο δείκτης αυτός κινείται κάθε 12 ώρες, εμφανίζοντας αξιοζήλευτη ακρίβεια στην απεικόνιση των κινήσεων του δορυφόρου της Γης. 

Κατά τα άλλα έχουμε ένα ρολόι με κάσα από ατσάλι, σε διάμετρο 42 mm, με μαύρο καντράν και μαύρο δερμάτινο λουράκι και επικάλυψη SuperLuminova στις ενδειξεις. Στο 6 υπάρχει το παράθυρο για την ημερομηνία, ενώ για τα δευτερόλεπτα υπάρχει ένας κεντρικός δείκτης. Όμορφες οι υλοποιήσεις των ενδείξεων αυτού του ρολογιού, το οποίο είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα. 

More Stories
ChronosPlus VideoPedia: Flyback Chronograph