Ο πρώτος χρονογράφος της Speake Marin

H Speake-Marin παρουσιάζει το μοντέλο Spirit Seafire, το οποίο είναι το πρώτο με μηχανισμό χρονογράφου από την εταιρεία και φέρει επικάλυψη Super Luminova για άριστη ανάγνωση των ενδείξεων στο σκοτάδι. 

Ο πρώτος χρονογράφος του οίκου έχει τα δύο totalizers, εκείνο των ωρών στο 6 και των λεπτών στο 12. Κεντρικά υποστηρίζει το δείκτη των ωρών και των λεπτών, μαζί με εκείνο του χρονογράφου. Στο 9 υπάρχει ο χαρακτηριστικός τροχός της εταιρείας, ο οποίος δείχνει τα δευτερόλεπτα καθώς περιστρέφεται. Στο 3 υπάρχει ένα παράθυρο για την ημερομηνία. Η κάσα είναι από τιτάνιο βαθμού 5, με διάμετρο 42 mm.

Ως προς τον μηχανισμό του, έχουμε τον Calibre C99001-D, ο οποίος έχει αυτόματο κούρδισμα με μονό μπαριλιέ, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα, έχει 25 λίθους και power reserve 48 ώρες. Το ρολόι φορά καφέ δερμάτινο λουράκι και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα. 

Το όνομα Seafire προέρχεται από το Supermarine Seafire, το πρώτο αεροσκάφος της Βρετανίας που επιχείρησε από αεροπλανοφόρα το 1942. Επρόκειτο για μία παραλλαγή του Spitfire για τη θάλασσα (Sea), επομένως έτσι προέκυψε και το όνομά του. 

Στο χορταστικό βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το θρυλικό αυτό αεροσκάφος από κοντά και εν πτήσει.

More Stories
Κομψά και εκλεπτυσμένα κοσμήματα