Montblanc: Unveiled Timekeeper Minerva

Η φετινή ήταν μια σημαντική χρονιά για τη Montblanc, καθώς γίορτασε τα 165 χρόνια της manufacture Minerva, αλλά και τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου της μηχανισμού χρονογράφου για ρολόι χειρός.

Σχεδιασμένος ως χρονογράφος monopoussoir με column wheel και ελατήριο Breguet, o Caliber 13.20 λανσαρίστηκε το 1923. Εκσυγχρονίστηκε το 2003 (τρία χρόνια πριν από την εξαγορά της Minerva από τον όμιλό Richemont και την «ανάθεσή» της στο τμήμα ωρολογοποιίας της Montblanc) με την εισαγωγή νέων υλικών και φινιρισμάτων, ωστόσο η αρχιτεκτονική του έμεινε απαράλλακτη. Ο νέος Caliber 13.21 που προέκυψε επιστρέφει φέτος εμπλουτισμένος με μια νέα, επαναστατική λειτουργία. Το παρατηρητικό μάτι θα προσέξει ότι οι εικονιζόμενοι χρονογράφοι δεν διαθέτουν poussoirs για την ενεργοποίηση των λειτουργιών start, stop και reset. Πώς ενεργοποιούνται οι λειτουργίες αυτές; Απλά περιστρέφοντας την πτυχωτή στεφάνη (σε σχέδιο δανεισμένο από ιστορικά ρολόγια της Minerva), ένα «κλικ» τη φορά. Το πρώτο «κλικ» θα ενεργοποιήσει τον χρονογράφο, το δεύτερο θα τον σταματήσει και το τρίτο θα επαναφέρει τους σχετικούς δείκτες στο 0.

Η στεφάνη περιστρέφεται δεξιόστροφα και για κάθε πλήρη περιστροφή περιλαμβάνει 30 βαθμίδες, που επιτρέπουν τη χρονομέτρηση 10 διαφορετικών γεγονότων. Το νέο Unveiled Timekeeper Minerva έρχεται σε δύο συλλεκτικές εκδοχές: μία από ατσάλι με στεφάνη από λευκό χρυσό και μπλε καντράν με κόκκινες πινελιές, η οποία διατίθεται σε limited edition 100 κομματιών προς τιμή των 100 χρόνων από το λανσάρισμα του Caliber 13.20. Η δεύτερη εκδοχή, σε limited edition 28 κομματιών, έρχεται με κάσα και στεφάνη από Lime Gold 18K -το αποκλειστικό κράμα κίτρινου χρυσού της Montblanc, το οποίο περιλαμβάνει χρυσό, ασήμι και σίδηρο και χαρακτηρίζεται από διακριτικές πράσινες ανταύγειες- και συνδυάζεται με καντράν σε πράσινο χρώμα. Το design του καντράν είναι εμπνευσμένο από τους χρονογράφους που κατασκεύαζε η Minerva την περίοδο μεταξύ 1940 και 1960 και περιλαμβάνει ταχυμετρική (1.000μ, 400μ. και 200μ.) και τηλεμετρική κλίμακα. Ενδιαφέρουσα είναι η οπίσθια όψη της κάσας, με παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού, γύρω από το οποίο έχουν χαραχτεί οι χρονολογίες-σταθμοί στην ιστορία της Minerva.

More Stories
Τρεις νέοι χρονογράφοι Breitling for Bentley