Μηχανισμός ΜΜΤ για Horological smartwatches

Μπορεί ο κόσμος των smartWatches να είναι γεμάτος με προτάσεις με οθόνες και συσκευές που μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδι, αλλά η MMT θέλει να φέρει την υψηλή τεχνολογία πιο κοντά στο πνεύμα της υψηλής ωρολογοποιίας.

Οι άνθρωποι πίσω από την εταιρεία αυτή είναι ο CEO της Frederique Constant και Alpina, Peter Stas, και ο CEO της Fullpower και Motion X, Philippe Khan. Έχουν αναπτύξει έναν μηχανισμό που μοιάζει με εκείνο ενός quartz ρολογιού, μπορεί να τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία ρολογιού που το κάνει ενεργό μέχρι και 2 έτη, χωρίς να χρειάζεται φόρτιση κάθε μέρα, δεν υπάρχει οθόνη, ενώ τα εξωτερικά μέρη του ρολογιού είναι κατασκευασμένα όπως όλα τα άλλα μηχανικά ρολόγια.

Στο καντράν εμφανίζεται η ώρα και τα λεπτά κεντρικά με δείκτες, ενώ υπάρχει ένα υποκαντράν στο 6 που δείχνει την πορεία ολοκλήρωσης μίας μέτρησης, σύμφωνα με το τι έχει ρυθμίσει ο ιδιοκτήτης του από την αντίστοιχη app σε Android και iOS. Από το κινητό ρυθμίζεται και η ώρα, επομένως ο χρήστης βλέπει πάντοτε την σωστή ώρα στο καντράν του. Αντί για κορώνα, υπάρχει ένα κουμπί στο πλάι της κάσας που ξεκινά ή σταματά μία μέτρηση. Η σύνδεση με το smartphone γίνεται ασύρματα μέσω Bluetooth.

Αυτή τη στιγμή έχουν παρουσιαστεί δύο νέα μοντέλα που θα έχουν τον μηχανισμό Horological SmartWatch της MMT. Το ένα είναι το Frédérique Constant Horological SmartWatch Reference FC-285V5B4 με κάσα διαμέτρου 42 mm, από ροζ χρυσό ή ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ η Alpina εμφανίζει δύο παραλλαγές στην οικογένεια Horological SmartWatch. Η μία είναι το Alpina Reference AL-285BTD3C6B, με κάσα διαμέτρου 39mm wide από ανοξείδωτο ατσάλι για τις γυναίκες, το οποίο είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα, ενώ θα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με διαμάντια ή χωρίς. Η άλλη παραλλαγή του ρολογιού αυτού θα έχει περισσότερα αντρικά στοιχεία. 

Αργότερα μέσα στο έτος θα δούμε και το Mondaine Helvetica Smart Swiss Watch, το οποίο είναι ένα ακόμα μοντέλο, με την χαρακτηριστική κάσα που θυμίζει τα ρολόγια των σιδηροδρομικών σταθμών, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές με τις δικές τους προτάσεις.

More Stories
DIESEL: Big and bold